KONCERT DUBROVČANA Ne propustite Danijela i Vedrana uz ravnanje dirigenta Fačinija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert u petak 6. svibnja u Kneževu dvoru. Orkestrom će ravnati zagrebački dirigent Tomislav Fačini, dok će kao solisti nastupiti izvrsni pijanist Danijel Detoni i trubač Vedran Kocelj. Početak koncerta zakazan je u 21 sat.

Iako je oboje solista vezano za Dubrovnik, a u njemu ne žive, upravo nas činjenica da ih nemamo priliku često čuti privlači da dođemo u petak na koncert i poslušamo ove renomirane glazbenike nakon dugo godina u Kneževu dvoru.

Vedran Kocelj, jedan od ponajboljih hrvatskih puhača, rođen je u Dubrovniku 1977. godine. Diplomirao je trubu na Ljubljanskoj glazbenoj akademiji u razredu Stanka Arnolda, a usavršavao se na brojnim majstorskim tečajevima. Poznat je kao promicatelj glazbe hrvatskih autora, a već je dugi niz godina prvi trubač Simfonijskog orkestra HRT-a.

Na koncertu 6. svibnja, solistički podij će podijeliti s Danijelom Detonijem, pijanistom  dubrovačkih korijena. Danijel je studirao glasovir u Budimpešti na glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc, a danas je profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom karijere primio je mnoga međunarodna priznanja za interpretacije suvremene glazbe.

Na programu je:

D. Šostakovič  Koncert br. 1 za klavir, trubu i gudače u c molu, op. 35

B. Bjelinski  Serenada za trubu, klavir, gudače i udaraljke

F. Schubert  Simfonija br. 8 u h molu, D. 759 'Nedovršena'

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u KIC-u Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.