Koncertom u Kneževom dvoru završen festival 'Dubrovnik u pozno ljeto' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Leona Rašica / Portaloko
Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto večeras je okončan završnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim je ravnao glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini.

U veličanstvenim izvedbama orkestru se pridružio Oratorijski zbor Crkve svetog Marka Cantores Sancti Marci iz Zagreba sa solistima sopranisticom Anabelom Barić, mezzosopranisticom Ivom Krušić, tenorom Josipom Čajkom i basom Marinom Čargom. S njima je nastupio i renomirani američki pijanist James Dick.

Ljubitelji ovog festivala i klasične glazbe mogli su tako uživati u zvucima Schubertove Simfonije br. 8 u h molu, nazvanom "Nedovršena" , zatim Beethovenove Coral fantazije u c molu te Misi u C duru nazvanom „Krunidbena“. Schubertova "Nedovršena" simfonija djelo je u kojem se najbolje očituje njegova stvaralačka zrelost, a stručnjake još uvijek intrigira zbog čega je nije dovršio.

Oratorijski zbor Crkve svetog Marka večeras je po prvi put nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Sastoji se od tridesetak pjevača koji izvode glazbu sakralnog karaktera, a svojim glasovima osvojili su brojne nagrade i priznanja.

Vrhunskom glazbom završetku je tako privedeno četvrto izdanje Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto popraćeno snažnim ovacijama publike koja je pokazala toliki interes da se tražilo stajaće mjesto više.

Leona Rašica / Portaloko