'KROZ DJEČJE OČI-DRUGI SUSRET' U Galeriji Dulčić Masle Pulitika otvorena izložba čiji su autori djeca s poteškoćama u razvoju (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Miho Skvrce/UGD
U utorak je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika otvorena dječja izložba pod nazivom "Kroz dječje oči - drugi susret".

Umjetnička galerija Dubrovnik i u novoj godini nastavlja uspješne suradnje s brojnim ustanovama i organizacijama, a ova je izložba plod suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku u sklopu njihovog programa neformalnog obrazovanja tijekom kojeg su se održavale radionice.
Autori izložbe su djeca s poteškoćama u razvoju, koja su od listopada 2015. do listopada 2017. godine pohađala Radionice Keramike Dubrovnik i na njima izradila keramičke predmete različite tematike.
Radionice koje su dio programa neformalnoga obrazovanja Sveučilišta u Dubrovniku, osmislile su akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg.
Uz navedene voditeljice, radionice su se održavale uz veliku pomoć i podršku Romane Manenica te Marije Rajić Čampara, studentice na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku. Potporu radionicama pružila je i edukatorica–rehabilitatorica Anita Šimović kao i učiteljice iz OŠ Marina Držića. Kroz cijeli stvaralački proces bili su uključeni i roditelji djece koji su im bili najveća podrška.

Popularni Članci