Stijepo Gleđ Markos: Želja mi je da 'Sentimento' postane tradicija

Autor: Petar Ipšić
Stijepo Gleđ Markos, dubrovački tenor s londonskom adresom, nastupio je sinoć u prekrasnom ambijentu dvorca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik. Dok je gostovanje štićenika Centra Josipovac bilo iznenađenje za publiku, manevar oko tegljenja britanske jahte iznenadio je i samog Markosa te je koncert nakratko prekinut.

-'U trenutku kada su u pitanju ljudski životi onda je to najvažnije. Sretan sam što je na kraju sve dobro prošlo. Koncert je nastavljen nakon vrlo kratkog prekida', rekao je Markos za Dubrovački dnevnik.

Koncert naziva 'Sentimento' Markos je održao uz Dubrovački simfonijski orkestar. Uz pratnju orkestra izveo je poznate operne arije i napjeve te evergreene, a na pozornici su mu se pridružili Meri Cetinić, Buco i Srđan, klapa Subrenum, pijanist Aljoša Lečić te gitarist i glazbeni producent koncerta Ante Gelo, ali i štićenici Centra Josipovac.

-'Jako sam sretan i zahvalan što me je dočekala moja publika u tako velikom broju. Velika mi je čast biti okružen tako dobrim ljudima. Hvala dubrovačkim Simfoničarima i njihovom vodstvu koji su bili predivni, mojim glazbenim gostima, gradu Dubrovniku i Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika te ostalim pokroviteljima koji su podržali ovaj lijepi projekt. Hvala domu Josipovac što su poklonili svoju ljubav i uljepšali cijeli dogadjaj. Volim svoj Grad i za mene je ovo bio poseban trenutak', rekao je Markos. Nada se da projekt 'Sentimento' neće stati samo na jednom koncertu.

-'Ambijent u ljetnikovcu Sorkočević je predivan i zaista zaslužuje da se Sentimento održi', zaključio je tenor.

Sudeći po kometarima publike oduševljene nesvakidašnjim koncertom na ambijentalnoj lokaciji, nema razloga da tako i ne bude. 

Markos na SoundCloud-u