OTVOREN MEĐUNARODNI FESTIVAL OPERNIH ARIJA „Tino Pattiera“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Sinoć je koncertom „Mozart Gala“ u Kneževu dvoru započeo 8. Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“. Festival se održava od 1. do 4. Srpnja, u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru iz Cavtata.

Mozart Gala upriličio je neke od najpoznatijih djela W.A. Mozarta, poput Figarovog pira, Don Giovannija i Cosi fan Tutte. Koncertom je ravnao umjetnički direktor festivala – izraelski dirigent Noam Zur, a kao solisti su nastupili izraelska sopranistica Alla Vasilevitsky, španjolska mezzosopranistica Marisa Martins, španjolski tenor Xavier Moreno i izraelsko-francuski bas Yuri Kissin, te izazvali oduševljenje brojne publike u Kneževu dvoru koja ih je ispratila dugotrajnim pljeskom.

Večeras je na programu recital pod nazivom „Schumann's Dichterliebe & Spanish art songs“, a izvest će ga mezzosopranistica Marisa Martins i tenor Xavier Moreno uz pratnju mlade pijanistice Stefani Grbić. Moreno će izesti Schumannov Dichterliebe, a Marisa Martins španjolske pjesme autora L.F. Obradorsa, E. Granadosa i X. Montsalvatgea.  

Orkestar podjeća da je ulaznice moguće kupiti u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Kulturno-informativnom centru Luža, online putem portala www.ulaznice.hr,  kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta

Popularni Članci