NE PROPUSTITE OVAJ KONCERT U Dubrovnik stiže svjetski poznati majstor lutnje i gitare

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Svjetski poznati majstor lutnje i gitare, Edin Karamazov, nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 29. travnja u crkvi sv. Dominika, s početkom u 20.30 sati. Ovim koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini.

Advokat novog, rijetkog ili neobičnog, Edin Karamazov, prati jedinstvenu umjetničku viziju, kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju.  Mediji i publika širom svijeta smatra ga najvećim virtuozom na lutnji današnjice. Dobitnik je prestižne nagrade Edison (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika na Kubi (2009.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), primio je Brit Award (2007.) i Diapason d'Or, te nekoliko drugih priznanja, a nominiran je za nagradu Grammy (2001.).

Svjetsku je pozornost privukao albumom "Songs From the Labyrinth", koji je 2006. godine snimio sa Stingom te koji je u samo tri mjeseca prodan u čak 3 milijuna primjeraka. Na njemu Karamazov na lutnji prati Stinga koji pjeva skladbe engleskog kompozitora Johna Dowlanda, iz 16. i 17. stoljeća.

Na programu u petak 29. travnja:

A. Vivaldi                   Koncert za lutnju u D duru, RV 93
L. Sorkočević             Simfonija br. 5 u D duru
A. Pärt                                   Fratres
L. van Beethoven      Simfonija br. 6 u F duru, op. 68 'Pastoralna'

„Kada Karamazov svira, zrakom lebdi magija. On ne samo da svira van povijesnog koncepta – on muzici daje jedinstvenu izražajnost , koja se potom pretvara u generaciju umjetnosti, koja ne rekonstruira postojeća djela, već kreira nova. To ne može svatko“.   (Leo Brouwer, Havana 2011.)

Ulaznice za nastup jedinstvenog Edina Karamazova s Orkestrom su dostupne u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u KIC-u Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane Starog grada, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.