OTOK KREATIVNOSTI I LJEPOTE Na Lokrumu otvorena izložba sudionika Likovne kolonije (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AČ/PortalOko
Izložba slika sudionika likovne kolonije Lokrum 2016. danas je otvorena u atriju Benediktinskog samostana na Lokrumu gdje je izloženo tridesetak radova koji su nastali tijekom jednodnevne kolonije održane u listopadu prošle godine.

Ravnatelj ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić zahvalio se umjetnicima sudionicima kolonije koji su prepoznali Lokrum kao svoju inspiraciju.

- Lokrum kao mitsko mjesto oduvijek je predstavljao trajnu inspiraciju glazbenicima i likovnim umjetnicima. Cilj nam je u budućnosti imati i više ovakvih događanja, a obveza omogućiti primjerene trajne prostore za izložbe jer ovo je trenutno improvizirano rješenje - kazao je Mario Tevšić koji je naglasio kako su "vrata Lokruma zauvijek otvorena za dubrovačke i ostale umjetnike" te dodao kako je "otok stoljećima bio mjesto stvaranja, kreativnosti i ljepote."

Kolonija na Lokrumu prošle godine okupila je 25 likovnih umjetnika, a novost je da su organizatori, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga DNŽ i Dubrovačka udruga likovnih umjetnika, uključili i pet mladih umjetnica iz likovne radionice Rajne Inić.

Valter Kožul iz Dubrovačke udruge likovnih umjetnika naznačio je kako su slike, koje su rađene tehnikama akrila i ulja na platnu, jarkih boja te su prema njegovim riječima nastale u lijepoj atmosferi i druženju na Lokrumu.

Tako na slikama prevladavaju motivi Lokruma uhvaćeni okom umjetnika u ugođaju sunčanog dana, šetnice, botanički vrt, more, hridi...

Slike će biti izložene do 1. svibnja u terminu od 9 do 17 sati.

Kolonija i izložba ostvarene su pod pokroviteljstvom Dubrovačko neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika uz pomoć Rezervata Lokrum i restorana Lacroma.

Autorica: Aida Čakić/Portal Oko