Otvorena izložba Tatjane Politeo u Galeriji Sebastian (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sinoć je u galeriji Sebastian predstavljena još jedna izložba talentirane umjetnice Tatjane Politeo. 

Tatjana je oduševila sve prisutne na svečanom otvaranju i predstavila se sa temom: "Sanjala sam neka daleka prostranstva". Beskonačnost svemira odnosno njegova prostorna i vremenska nemjerljivost dočarana je otvorenom kompozicijom. 'Kadar koji traje' nije zatvoren na bočnim stranama već izmaglice, oblaci i kiše kao da prolaze kroz interpretiranu vizuru i nastavljaju svoj put dalje. Jednostavan dječji prikaz pauka posve slobodno ispunjava površinu platna, dok kod pojedinih motiva slikovni izraz ne prati prikaz fotografskog isječka, već autorica slobodnom interpretacijom dovršava naznačeni oblik.

Uz planine i paukove kao lajtmotiv javljaju se elipsoidne forme koje na pojedinim slikama čine nastavak fotografskih pješčanih dina, na drugima asociraju na godove stabla, dok na trećima djeluju poput neidentificiranih letećih objekata.

Neistraženost i beskrajnost svemira omogućuje maksimalnu slobodu stvaralaštva i interpretacije s pojedinim referencama iz stvarnog svijeta. Spontana i iskrena likovna ostvarenja autorice oblikuju novi i neistraženi, no istodobno neobično privlačan i zanimljiv svijet u kojem po prvi put glavni akteri nisu životinje ili predmeti već neobičan spoj svemira i elemenata iz zemaljske prirode. Svijet između sna i jave svijet je u koji nas Tatjana Politeo vodi kroz pustolovnu ekspediciju otpuštanja kočnica, oslobađanja granica i prepuštanja čistom vizualnom doživljaju zaigrane i ludičke imaginacije.

Izložbu je otvorila Nila Miličić Vukosavić, a uz klavirsku pratnju prof. Margit Cetinić, u sklopu otvorenja izložbe mlada dubrovačka sopranistica Nikolina Dominković izvela je dvije operne arije.

Izložba ostaje otvorena do 4. kolovoza. 

*Iz predgovora Sonje Švec Španjol