OVACIJE U KNEŽEVOM DVORU Oduševljena publika sjajne glazbenike izvela na tri bisa! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sinoćnji nastup Gudačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ruskog violinista Dmitryja Sinkovskog i lutnjista Luce Piance, izazvao je ovacije u Kneževom dvoru.

Izvedena su djela Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba i Koncert za lutnju, gudače i basso continuo. Oduševljena publika je velikim pljeskom izvela Sinkovskog i Piancu na čak tri bisa! Za one koji su propustili vrhunske izvedbe, imaju priliku čuti recital Dmitryja Sinkovskog i Luce Piance još večeras.

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky vrhunski je izvođač barokne glazbe. Osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. U posljednjih godinu dana čest je gost Dubrovnika i redovno oduševljava publiku.

Luca Pianca jedan je od osnivača slavnog talijanskog ansammbla Il Giardino Armonico. Nastupa u pretižnim dvoranama poput Musikvereina u Beču, Carnegie Halla u New Yorku, a u Dubrovniku je sinoć nastupio prvi put. Surađivao je i sa slavnim Stingom, a s anamblom Il Giardino Armonico snimio više od 20 CD-ova.

Dmitry Sinkovsky i Luca Pianca večeras će u Dvoru izvesti recital pod nazivom Stylus phantasticus. Izvest će djela uglavnom iz 17. stoljeća i zlatnog doba talijanske i engleske umjetnosti. Na programu će se naći djela H. Purcella, M. Uccellinija, H.I.F. Bibera, F. Rognonija,  D. Buxtehudea i drugih.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je 091 613 7314, a mail sales@dso.hr.


Ulaznice je moguće kupiti i jedan sat prije početka koncerta ispred Dvora.