ŠEST PREMIJERNIH NASLOVA: Evo što vas očekuje u Kazalištu Marina Držića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Kazalište Marina Držića predstavilo je program za iduću sezonu.

Najavljeno je šest premijernih naslova, dramatizacije romana Kazin autora Feđe Šehovića, Duša od krumpira Rade Jarka, R2 Ivana Dragojevića, Doktor Faustus Thomasa Manna, Lula starog kapetana Olje Savičević Ivančević i Bjegunke Chistophea Duthurona i Pierrea Palmadea. Osim premijernog dijela programa Kazalište Marina Držića će pokušati pojačati i program gostovanja drugih kazališta.

'Imamo jedan problem, pokušali smo dovesti dvije predstave u Dubrovnik, 'Kristofor Kolumbo' Zagrebačkog kazališta mladih i 'Mi smo kraljevi nismo ljudi' Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ne možemo ih dovesti jer nemamo adekvatnu dvoranu, oni imaju svoje tehničke uvjete koji nisu nebulozni nego su normalni kazališni, ali Dubrovnik tnema nijedan prostor koji je adekvatan bilo veličinom bilo uvjetima za izvedbu takve predstave.', kazao je ravnatelj Kazališta Marina Držića Ante Vlahinić.

Vlahinić je istaknuo i problem skladišnog prostora čije bi pronalaženje rasteretilo kazalište te bi se dobili i novi prostori u kojima bi se mogli raditi manji produkcijski zahvati.

'Našli smo dvije tri solucije koje mislim da bi se mogle vrlo brzo realizirati. Time bi se napokon doveli u situaciju da naši djelatnici rade u uvjetima koji su dostojni rada u kazalištu pogotovo u Dubrovniku u 2015. godini.' rekao je Vlahinić.

Kazališna sezona će početi 12. listopada repriznom izvedbom predstave Muke Gospodinove.