Tko je sve bio na dubrovačkoj međunarodnoj izložbi slika i skluptura (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: topeventpr
Jučer 12. listopada je otvorena međunarodna izložba slika i skulptura s mnogobrojnim talijanskim umjetnicima u galeriji Sebastian i Galeriji hrvatske naive.

Veliki broj ljubitelja umjetnosti i kulture odazvao se na međunarodnu izložbu slika i skulptura s nazivom ''Infinity''. Sveprisutne goste pozdravila je vlasnica galerije Andreja Dujić, dok je više izložbu i umjetnička djela renomiranih talijanskih umjetnika predstavila povjesničarka umjetnosti Andreja Dujić, profesor Gaiammarco Puntelli i Svjetlana Lipanović. Profesor Giammarco Puntelli posebno je istaknuo kako je umjetnost ta koja mijenja kemiju čovjeka, njegove motivacije, duhovna razmišljanja...

"Umjetnost nije znak i nije boja, nije misaona konstrukcija i nije promjena oblika materije, jednostavno je i uvijek je bila jedan beskonačni trenutak života i promjene, shvaćen kao evolucija ljudskog bića", rekao je on.

Profesor Giammarco Puntelli posebno se zahvalio timu ljudi koji su realizirali cijelu izložbu, vlasnici galerije Sebastian i galerije hrvatske naive Andreji Dujić, Marku Kristi, Andrei Batinić Ivanković te Svjetlani Lipanović koja je ujedno i predstavnica hrvatskih umjetnika u Italiji i piše za značajne magazine o kulturi.

"Pod magičnim znakom beskonačnosti izložba ''Infinity" se otkriva ljubiteljima umjetnosti, u karakterističnim prostorima Dubrovnika, antičkog, hrvatskoga grada poznato u svijetu po velikoj ljepoti građevina i mediteranskog krajolika. Ovom prigodom, ljepota susreće ljepotu kroz umjetnička djela suvremenih talijanskih slikara i kipara, u kojima stvarnost dobiva različite interpretacije, kroz kreativnu metamorfozu postojećeg.

Novi oblici odražavaju duh umjetnika te nerazjašnjenu tajnu stvaralačkog čina. Prolazni trenutak egzistencije je zaustavljen na platnima, sadržan u unutrašnjosti skulptura, da bi postao dio vječnog. U novom prostoru, ostvarenja sačuvana od prolaznosti, blistaju projektirajući razne stvarne i nestvarne aspekte svagdašnjice. Izložba ''Infinity'' vodi vas u čudesni svijet umjetnosti koji živi izvan vremena, gdje možete prepoznati  suštinu, u izloženim djelima. Gledajući slike skulpture, izreka francuskog pisca Victor Hugoa zvuči, više nego istinito: ''Kod umjetnika velikih kvaliteta, postoji beskonačnost'' i na izložbi, beskonačnost je prisutna u nazivu i djelima."