Veliki operni koncert u petak ispred Kneževa dvora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Veliki operni koncert na otvorenom održat će se u petak u 21 sat na pozornici ispred Kneževa dvora.

Publika će imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija i uvertira. Orkestrom će ravnati Izraelac Noam Zur čiji repertoar uključuje više od 30 opera i 250 simfonijskih djela iz svih stilova i razdoblja. Također je glazbeni dirigent Međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera’ koji se održava u srpnju.

‘Veliko mi je zadovoljstvo ponovno biti u Dubrovniku i raditi s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Ovotjedni koncert će biti ‘most’ između prošlogodišnjeg Pattiera festivala i onog koji će se održati u srpnju’, kazao je Zur.

Na koncertu će kao solist i ove godine nastupiti Xavier Moreno koji je posljednjih pet godina pjevao vodeće uloge i dobio sjajne kritike u uglednim međunarodnim opernim kućama.

‘Jako sam zahvalan što sam ponovno pozvan pjevati ovdje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Zadovoljstvo je biti ovdje, u predivnom gradu u društvu sjajnih kolega i raditi u dobroj atmosferi,’ izjavio je Moreno.

Kao solistica pridružit će mu se Saskia Mouma, altistica koja se školovala u Nizozemskoj i surađivala s uspješnim dirigentima kao što su Philippe Herreweghe, Gustav Leonhard, Riccardo Chailly i brojni drugi.

‘Jako sam uzbuđena , ovo mi je prvi put u Dubrovniku. Jako je lijepo biti ovdje i jedva čekam nastupiti u ovom prekrasnom gradu’, kazala je Mouma.  

Svi zaljubljenici u operu imat će priliku uživati u opernim arijama i uvertirama W.A. Mozarta, G. Bizeta, A. Ponchiellija, O. Straussa, Ch. Gounoda, G. Donizettija, G. Verdija i A. Leoncavalla.