ZATVORENE LJETNE IGRE! Nakon svečanosti i dodjele nagrada, uzvanici se družili u Sponzi (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Goran Mratinović, Ivona Butjer
Dubrovačke ljetne igre, 67. po redu, zatvorene su uz tradicionalnu dodjelu nagrada Orlando.

Nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu dobila je predstava 'Othello' dok su nagradu za ostvarenje u dijelu glazbenog programa dobili violinist Alexey Semenenko i pijanistica Inna Firsova. Članovi ocjenjivačkog suda za glazbeni dio programa odlučili su dodijeliti i posebno priznanje nagrade Orlando ansamblu baleta Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora.

Po pitanju 'Othella' rečeno je kako se radi o tradicionalnoj predstavi, ali u posve suvremenom duhu, a redateljica Ivica Boban je zahvalila cijelom ansamblu te je dodala kako joj je drago što je prepoznato ono bitno, a to je duh zajedništva. Za nagrađene glazbenike istaknuto je kako su ove godine na Igrama briljirali mladi koji su tek stasali u umjetnike.

Nakon dodjele nagrada uslijedio je koncertni program u kojem su sudjelovali Simfonijski orkestar HRT-a kojim je dirigirao Ivo Lipanović, kvartet Henschel, sopranistica Valentina Fijačko Kobić i mezo-sopranistica Dubravka Šeparović Mušović. Festivalska zastava se ove godine nije spuštala nego je predana intendantu Mladenu Tarbuku.

Na zatvaranju Igara prisustvovale su brojne poznate osobe iz političkog i javnog života koje su nakon svečanosti uživale u domjenku u palači Sponza.

Video: Goran Mratinović