ZL DUBROVNIK DOČEKALA MILIJUNTOG PUTNIKA Rekord oboren ranije no ikad prije! (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovogodišnji milijunti putnik koji je sletio u Zračnu luku Dubrovnik je Kanađanin Cameron Neil Smith, a doček je održan jutros. Milijuntog putnika dočekali su predstavnici Zračne luke, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice te Općine Konavle koji su mu čestitali te uručili prigodne poklone.

„Ovaj događaj je svojedobno značio obilježavanje uspješne sezone, a sada još nismo ni na vrhuncu, a ra nije no ikada prije, čak dva tjedna ranije nego u rekordnoj 2016. godini imamo zadovoljstvo primiti milijuntog putnika u Zračnoj luci Dubrovnik. Veliko mi je zadovoljstvo što je to gospodin Cameron iz Kanade, na letu našeg strateškog partnera Turkish Airlinesa, kao osoba koja obilježava sjajan rezultat i ove godine,“ kazao je direktor Zračne luke Roko Tolić.

Vidno iznenađeni putnik kazao je kako mu je ovo prvi put da dolazi u Dubrovnik.

„Ovo je jako fora, svi su dragi i pokloni su odlični,“ kazao je Cameron te dodao kako je u Dubrovnik stigao na ljetovanje.

Direktor Zračne luke najavio je dodatne zračne linije u zimskom dijelu godine.

„Kada govorimo o Turkish Airlinesu, u odnosu na prošlu godinu imaju sjajan rast poslovanja i 84 posto više putnika u lipnju nego prošle godine. Za nas u Dubrovniku je važno što zajedno s Turkish Airlinesom najavljujemo i aktivniju zimu 2017. i 2018. nego što je bila prošla. TA u najavi nosi jedan dodatni let, dakle četiri leta tjedno uz Croatia Airlines, prema Frankfurtu. Očekivanja imamo i od British Airlinesa po pitanju ostvarenja još neko savezništvo s ponekim prijevoznikom koji će sa svim dionicima u turizmu u Dubrovniku i Županiji učiniti da imamo cjelogodišnje poslovanje,“ rekao je.

Izvijestio je kako su proteklog tjedna otvorene ponude za veliki natječaj te kako su se javile dvije velike tvrtke.

„U proteklom tjednu smo nakon dugih mjeseci pripreme i provedbe natječaja otvorili ponude za dosad najveći natječaj u vrijednosti od preko 100 milijuna eura, a to je rekonstrukcija uzletno-sletne staze i čitav niz potprojekata. Na naše zadovoljstvo, javila su se dva velika konzorcija koji nam jamče kako ćemo imati ozbiljnog izvođača radova i to nas uvjerava kako ćemo u godinama koje dolaze zaokružiti naš veliki projekt koji je ove godine započeo otvaranjem novoga krila putničkog terminala gdje smo objedinili putničku zgradu,“ kazao je Tolić.

Ove godine Zračna luka Dubrovnik svog 'milijunaša' dočekala je točno 15 dana ranije nego lani. Zanimljivo, prošlogodišnja milijunta putnica također je na dubrovački aerodrom sletila avionom Turkish Airlinesa.

 

Popularni Članci