BUDITE NA OPREZU! Policije će danas biti posvuda, kontrolirat će sve

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovaj četvrtak, 21. rujna, drugu godinu zaredom provodi se „Europski dan bez poginulih u prometu“. Priključite se i vi projektu Edward i doprinesite povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!

Inicijativa TISPOL-a za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama je u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe odabrala 21. rujna za početak projekta Edward, čiji je cilj lako razumljiv iz samog naziva - dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan.  U provedbu EDWARD-a svi zainteresirani mogu se uključiti na način da putem web-stranice TISPOL-a polože prisegu te da članove svoje obitelji i prijatelje upoznaju s rečenom zakletvom i predlože i njima da istu polože.

Iz tog razloga vas i minevezano uz to jeste li predstavnik državnih institucija, privatnih organizacija, javnih agencija, dobrotvornih organizacija, škola, fakulteta ili ste jednostavno pojedinac kojemu je stalo, pozivamo da se pridružite, podržite projekt polaganjem zakletve i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Položite zakletvu – traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života

Organizirajte događaje - kako biste i vi podizali svjesnost drugih, organizirajte 21. rujna događaje, skupove po školama, radnim mjestima, klubovima, 

 

Prosljeđujte informacije o projektu - tvitajte, prenosite je što većem broju ljudi i neka i oni šalju informaciju dalje

 

U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici prometne policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske će u narednom razdoblju, a osobito u četvrtak, 21. rujna na području cijele županije zajednički s policijskim službenicima susjednih policijskih uprava provoditi pojačane aktivnosti usmjerene sprječavanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama, ali i svih ostalih prometnih prekršaja.  

Popularni Članci