CIKLUS BAROKNE GLAZBE Sutra u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik izvodi se opera Didona i Enej (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
 Ciklus barokne glazbe Orlando Furioso započeo je u utorak izvedbom Četiri godišnja doba velikog Antonija Vivaldija. Ciklus se nastavlja u subotu 10. lipnja u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik remek djelom Henryja Purcella, operom Didona i Enej. Početak koncerta je u 21 sat.

Nastupa vokalni ansambl Antiphonus uz Komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojeg čine violinistica Đana Kahriman, violisti Alena Shapachka i Šimun Končić, čelistica Mihaela Čuljak i kontrabasist Denis Ajduković, a za ovaj koncert pridružit će im se gosti: ruski violinist Dmitry Sinkovsky i svjetski poznati glazbenik Edin Karamazov na arhilutnji. Maestro Tomislav Fačini na čembalu će voditi izvedbu.

Opera Didona i Enej jedna je od najtužnijih antičkih priča o ljubavi Didone, nesretne kraljice Kartage i trojanskog junaka Eneja. Nakon razorenja Troje, Eneja, poslan od bogova kreće na put da osnuje Rim. Na putu ga oluja prisiljava da zastane u Kartagi gdje se zaljubljuje u Didonu. Opera Didona i Enej ima sve elemente koji čine veliko operno ostvarenje: pažljivo odabranu i efektnu tematiku obogaćenu elementima mitskoga, recitative koji uspješno nose dramatiku radnje, usklađen odnos tona i riječi, ritmične zborne nastupe.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 91 613 7314.
Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30% popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna).

Popularni Članci