Drugi Europski festival turizma i strategije u travnju u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
U travnju 2016. godine Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirat će 2. Europski festival turizma i strategije. Festival će se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske održati u Dubrovniku od 27. do 30. travnja, a sastavljen je od natjecateljskog dijela, foruma i turističkog sajma s naglaskom na temu “Izazovi kulturnog turizma u Europi”.

Europski festival turizma i strategije plod je višegodišnje dobre suradnje između Dubrovnika i francuskog grada prijatelja Rueil-Malmaisona, a ovaj zajednički projekt pokrenut je na inicijativu gradonačelnika dvaju gradova prijatelja.

Festival će se svake godine naizmjenice održavati u Rueil-Malmaisonu i Dubrovniku. Na prvom Festivalu, koji je u Francuskoj održan u lipnju 2015. godine (www.tourismeetstrategie.com), sudjelovalo je 30 gradova iz 20 država, a žirijem je predsjedala poznata francuska glumica Elsa Zylberstein uz ostala važna imena iz francuske kulture, turizma te umjetnosti.

U svjetlu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, drugo izdanje festivala bavit će se izazovima kulturnog turizma u Europi. Smatramo kako je ovaj projekt od iznimne važnosti ne samo za razvoj našeg grada već i  njegove kulture te razvoj svih europskih kulturnih središta, jer ulaganje u kulturu i turizam, ulaganje je u održivi razvoj. Smatramo da je zajednička razmjena iskustva, uz njegovanje tradicije i načela multikulturalizma, zalog obostranom razumijevanju i uzajamnosti odnosa Hrvatske i Francuske, kako danas, tako i u budućnosti.
Za više informacija kontaktirajte Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika na e-mail adresu amedo@dubrovnik.hr.

Popularni Članci