DUBROVNIK FESTIWINE GALA VEČERA Savršena fuzija vrhunskih vina i kreativnih jela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FestiWine
Događaj koji tradicionalno privlači brojne zaljubljenike u vrhunska vina i visoku gastronomiju je donatorska večera DubrovnikFestiWine Gala. Ovaj vrhunski eno gastronomski spektakl održat će se 20. travnja 2017.godine/četvrtak u dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati.

Cjelokupni prihod raskošne Dubrovnik FestiWine Gala večere namijenjen je usavršavanju i daljnoj edukacijii mladih talenata u sljubljivanju vina i hrane. „Naš cilj je motivirati i ohrabriti mlade ljude koji godinama naporno ulažu u svoje znanje i edukaciju, a kako bi na početku svoje kulinarsko vinske pustolovine, imali priliku učiti od vodećih stručnjaka i dodatno se razvijati. DFW stimulira vrijedne i ambiciozne mlade ljude, jer želja nam je da upravo mladi kuhari i konobari željni novog znanja i iskustva, kroz program FestiWineChallange-a, uz mentorstvo renomiranih chefova, donesu u Grad nove vještine, nove kreacije i podignu letvicu kvalitete u ugostiteljskoj ponudi“, naglašava župan Dobroslavić, u ime Dubrovačko neretvanske županije, idejnog začetnika i organizatora Dubrovnik Festiwinea, četvrtu godinu zaredom.      

Nakon gostovanja nekih od najuglednijih chefova regije poput Zdravka Tomšića i Tomaža Kavčiča, Dubrovnik FestiWine sa zadovoljstvom pozdravlja vrhunskog chefa sa zavidnim iskustvom, Fabricia Vežnavera, vlasnika i kuhara nadaleko poznatog restorana Pergola iz Savudrije.  Chef Vežnaver će se stvaralački i kulinarski udružiti s domaćinom, uglednim konavoskim chefom i pjesnikom Petrom Obadom iz Jadranskih luksuznih hotela, te će zajedno kreirati dinamičan meni inspiriran vrhunskim vinima, dobitnicima nagrada prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy. U stvaranju kreativnih delicija, pridružit će im se mlade i ambiciozne kulinarske nade, prošlogodišnji dobitnici stipendije Dubrovnik FestiWine Challenge, Đuro Kravić i Tihomir Antunović.

Uz kulinarske majstorije priznatih chefova, uzvanici će imati priliku uživati u pobjedničkim vinima prošlogodišnjeg FestiWine-a i vinima koji se po prvi put predstavljaju na ovogodišnjem Festiwine-u: 

Pošip Rizman, 2016

Blato Pošip 2015, Blato 1902 

Tezoro selekcija, Dubrovačka Malvasija 2015, Vinarija Crvik 

Volarević rose 2015, vinogradi Volarević 

Pomet plavac mali selekcija, Vinarija Crvik 

Dingač 2008 selekcija, PZ i Vinarija Dingač 

Pelješki Vrhovi Poljoprivredna Zadruga Janjina Plavac mali, desertno 2015

Svojim moćnim glasom večer će uveličati dubrovačka jazz diva, Ines Tričković, uz pratnju i vodstvo ugledne gastro novinarke Ingrid Badurina Danielson i istaknutog sommeliera Aleksandra Noršića. 

„Vjerujem da ćemo i ove godine organizacijom Dubrovnik FestiWine gala večere obogatiti dubrovačku gourmet scenu, s posebnim naglaskom na fuziju okusa vrhunskih vina naših vinara s kreativnim jelima naših chefova“ naglašava Tilda Bogdanović, izvršna producentica Dubrovnik FestiWine-a, uoči održavanja 4. Dubrovnik FestiWine-a.

Cijena DubrovnikFestiWine Gala večere iznosi  650,00 kuna po osobi te uključuje: piće dobrodošlice, gala večeru od 7 slijedova jela, pažljivo sljubljenih s pobjedničkm vinima, uz prigodni edukativno – glazbeni program.

Popularni Članci