DUBROVNIK U POZNO LJETO Posljednji nastup violinskog virtuoza na festivalu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Posljednji nastup ruskog violinskog virtuoza Dmitryja Sinkovskog na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto, održat će se večeras 12. rujna u Kneževom dvoru. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Tomislav Fačini, a na programu su djela Ludwiga van Beethovena. Početak koncerta je u 21 sat.

Nakon izvedbi Vivaldijevih djela u petak te ovacija publike koja je vratila violinista na čak tri bisa, te nakon koncerta Stylus phantasticus u subotu s lutnjistom Lucom Piancom, Dmitry Sinkovsky će nastupiti još večeras s DSO-om u Beethovenovom Violinskom koncertu u D duru, op. 61. U drugom dijelu koncerta, publika će čuti Simfoniju br. 7 u A duru, op. 92.

Inače, Dmitry Sinkovsky je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te je osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi činjenica da Dmitry redovno nastupa po cijelom svijetu.

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene ulaznica za građane dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 ili 091 613 7314 koji je ujedno i broj za informacije.

Popularni Članci