FRANKOVIĆ SE OBRATIO I CARINSKOJ UPRAVI 'U Dubrovniku treba uspostaviti red, moramo štititi interese lokalnih poduzetnika i građana'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković uputio je dopis ravnatelju Carinske uprave  Hrvoju Čoviću u kojemu traži pojačane kontrole rada turističkih vodiča.

Zbog sve češćih nelegalnih gospodarskih aktivnosti vođenja organiziranih turističkih skupina od strane inozemnih državljana, koji ne posjeduju valjane dozvole za obavljanje djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske, ugrožen je posao dubrovačkih vodiča.

U dopisu gradonačelnik Franković ističe kako se sve češće događa da tour-lideri (vodiči-pratitelji) vrlo često obavljaju nedozvoljene radnje, čak i vrše nedozvoljenu prodaju/kupovinu usluga od trećih osoba.

"S ciljem uspostave reda i sklada u našem odredištu, ljubazno Vas molimo da osigurate dovoljan broj carinskih službenika na terenu kako bi mogli bolje i kvalitetnije obavljati svoj posao i vršiti potreban nadzor, a u cilju zaštite interesa lokalnih poduzetnika i građana Dubrovnika te svekolikog gospodarstva Hrvatske" naveo je gradonačelnik Franković i dodao kako je Grad spreman surađivati s Carinskom upravom pri rješavanju ovog problema.

Popularni Članci