HOĆE LI SE SUNCE SKRITI IZA OBLAKA? Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sljedećeg tjedna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Uživajte u sunčanoj nedjelji i jednako toplom ponedjeljku jer nas već od utorka očekuje promjena vremena koja će donijeti kišu i svježije vrijeme.

Tijekom današnjeg dana diljem zemlje prevladavat će pretežno sunčano vrijeme, osobito na Jadranu. U središnjim predjelima prijepodne, a u istočnim sredinom dana i popodne, očekuje se umjerena, mjestimice i povećana naoblaka.

Vjetar većinom slab, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka sezat će do 22 °C, prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda koji predviđa kako će ponedjeljak biti još topliji, no već od utorka u većini unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana ponovno će biti promjenljivije i svježije, uz mjestimičnu kišu, na moru, a zapuhat će i bura.

Od utorka nas očekuje nestabilnije, promjenljivo oblačno i svježije vrijeme, mjestimice s kišom, i to uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, koje može pratiti i grmljavina. U srijedu većinom suho i djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni, a u utorak će prolazno zapuhati umjerena i jaka bura.
Od četvrtka pa sve do nedjelje u unutrašnjosti se očekuje promjenjivo vrijeme s mjestimičnom kišom, ali će se dnevne temperature zraka kretati oko ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva.

Na sam Uskrs u unutrašnjosti nas očekuje kišovito vrijeme s dnevnim temperaturama oko 18 Celzijevih stupnjeva. Za razliku od kopna, na Jadranu će uskrsni vikend, prema trenutnim prognozama, biti stabilniji te se ne očekuje kiša, najavljuju metorolozi HRT-a.

Popularni Članci