JEDINSTVENA GLAZBENA VEČER Ne propustite koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Lovrijencu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Midsummer Scene Festival najavljuje jedinstveni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji se održava jednom godišnje na Lovrijencu. Jedinstvena glazbena večer oduševit će posjetitelje. Poseban koncert barokne i filmske glazbe očekuje nas sutra, 27. lipnja u 21.30 sati na prekrasnoj pozornici tvrđave Lovrijenac. Orkestar će za ovu posebnu priliku izvesti baroknu i filmsku glazbu, a naratori će biti glumci Filip Krenus i počasni britanski konzul Mark Thomas. Ovim nastupom upotpunit će  jedinstvenu kulturološku priču Midsummer Scene Festivala.

Dubrovački simfonijski orkestar je profesionalni glazbeni ansambl koji djeluje od 1925. godine kao Dubrovačka filharmonija, zatim kao Gradski orkestar, a potom kao Festivalski orkestar. U orkestru sviraju akademski glazbenici koji su znanje stjecali uglavnom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Mnogi od njih su odlični solisti, čime je znatno obogaćena glazbena ponuda ovog umjetničkog tijela. U svojim redovima orkestar ima i nekoliko izvornih skladatelja, što daje posebnu prepoznatljivost ozračju u kojem djeluje. Iza orkestra su brojni nastupi u Hrvatskoj i u mnogim europskim zemljama, te Indoneziji i SAD-u. Knežev dvor, dubrovačke crkve i trgovi koncertne su scene na kojima, posebno u vrijeme opernog Festivala Tino Pattiera te MGF Dubrovnik u pozno ljeto, s orkestrom nastupaju najveći domaći i strani umjetnici interpretirajući djela majstora baroka, klasike i romantizma.

Otvaranje izložbe From Illyria to Elsinore Bari Goddarda održat će se 1. srpnja u 20 sati u palači Sponza. Četvrto izdanje Festivala nastavlja suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati isto u palači Sponza odigrati glazbeno scenski programnaziva Držić meets Shakespeare. Dio ansambla Sna Ivanjske noći igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarijus.

 

Festival svake večeri osim 27. lipnja kada nas očekuje koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nastavlja izvedbe vesele Shakespearove komedije San Ivanjske noći. Predstave koje su do sada oduševile stotine posjetitelja, igraju se na tradicionalnoj pozornici tvrđave Lovrjenac s početkom u 21.30 sati, sve do 5. srpnja.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za Festival mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com i www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

Popularni Članci