JESEN KUCA NA VRATA Stiže nam par sunčanih dana, no vrijeme se neće u potpunosti stabilizirati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon obilnih padalina proteklih dana i novih rekorda slijedi stabilizacija vremena, većinom suhi i barem djelomice sunčani dani, ujutro u unutrašnjosti i tipično jesenski magloviti, javlja HRT.

Postepeno će zatopliti, najprije na Jadranu, od petka i u unutrašnjosti uz temperaturu iznad 20 °C, ali će jutra biti prilično svježa, osobito u kopnenom području, gdje će pri tlu biti i blizu nule, u gorju možda čak i uz slab mraz, najvjerojatnije u petak.

More će biti malo do samo ponegdje umjereno valovito, temperature od 19 °C do još uvijek mnogima ugodnih za kupanje - 23 °C . Viša nego temperatura zraka, koja će ujutro najniža uz more biti od 11 do 15 °C, u unutrašnjosti samo 5, 6 °C, a najviša oko 20 °C, u gorju između 15 i 17 °C.

Prema jugu većinom toplije, ali i vjetrovitije, uz u početku često umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje i buru. More malo do umjereno valovito, prema otvorenome i valovito, a vidljivost vrlo dobra. Bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti Dalmacije uz povremeno umjerenu naoblaku, te najnižu temperaturu od 10 do 15 °C, u unutrašnjosti oko 9 °C, i najvišu poslijepodnevnu uz more uglavnom oko 22, a u unutrašnjosti 18 do 20 °C.

Na jugu Hrvatske još ne sasvim stabilno, pa su još i prijepodne ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina, a poslijepodne će biti više sunčana vremena. Uz većinom umjerenu, ponegdje i jaku buru, još češće tramontanu, more će biti umjereno valovito, osobito na otvorenome i valovito, a temperatura zraka ujutro od 13 do 16 °C, u unutrašnjosti i oko 10 °C, poslijepodne pak između 20 i 22 °C, piše HRT.

Popularni Članci