LJETO U KINU SLAVICA Najavljeni brojni art naslovi, popratni programi i koncerti

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pomno odabrani art filmovi, najveće zvijezde u klasicima francuske kinematografije, već provjereni program "Okusi drugačije kino" s najboljim dokumentarcima, s Bačvica u Dubrovnik i ove godine stiže  Festival mediteranskog filma Split te brojni popratni programi u sljedeća će dva mjeseca oživjeti platno jednog od najljepših otvorenih kina na Mediteranu – kina Slavica.

Rendez-vous petkom, ciklus francuskih zvijezda predstavlja glumice čija je slava prelazila granice njihove domovine i velike kinematografije u kojoj su stvarale. Jeanne Moreau, Brigitte Bardot, Isabelle Adjani, Juliette Binoche, Simone Signoret...samo je dio velikih glumačkih imena imena koje ćete moći vidjeti svakog petka u osam filmskih naslova: Djeca raja, Lola, Gospođice iz Rocheforta, Loulou, Nadnica za strah, Camille Claudel, Prezir, Cesar i Rosallie i Lift za gubilište.

Na samom početku srpnja, 2., 4. i 6., na repertoar kina Slavice stižu tri filmske priče o ljubavi koje ne mogu biti udaljenije od standardnih klišeja i zapleta holivudskih romantičnih komedija -  nonšalantna francusko-islandska komedija karaktera Projekt: Zajedno, opora belgijska ljubavna drama Nakon ljubavi i Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija, istinita priča o finskom boksaču kojem je ljubav bila bitnija od slave.

Srijeda je već uobičajeno rezervirana za "Okusi drugačije kino" projekt kojisu Kinematografi Dubrovnik i Udruga Kinookus pokrenuli prije pet godina sa željom da se dubrovačkoj publici i gostima ponudi drugačija kinematografija koja vrlo često unatoč svojoj visokoj umjetničkoj vrijednosti, često ne dopire do šireg gledateljstva, a riječ je o europskoj i svjetskoj produkciji dokumentarnog filma.

S Bačvica u kino Slavicu ove godine stižu četiri filmska naslova, S balkona, Prevrtljiva slava, Provalnica i U mojim godinama još skrivam da pušim, čime će se i Kinematografi Dubrovnik pridružiti slavljeničkoj 10. obljetnici kultnog Festivala mediteranskog filma Split i 5. obljetnici Kina Mediteran.

Propustli ste? Nemojte opet! Za vas koji su tijekom godine propustli u našim kinima pogledati: Ja, Daniel Blake, Paterson, Lav i Trgovački putnik, redom dobitnike najviših priznanja i nagrada na svjetskim filmskim festivalima, vraćamo na filmsko platno Slavice jer ih svakako morate pogledati.

Pripremili smo za vas još brojne art naslove, popratne programe, koncerte...., pratite nas na www.kinematografi.org, i  od 1. srpnja vidimo se pod zvjezdanim nebom Kina Slavice.

Popularni Članci