NOVI ZABAVNO-SPORTSKI PROJEKT Ne propustite Sveučilišne jadranske igre

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizira Sveučilišne Jadranske igre - zabavno-sportski projekt koji obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razvija suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.

Na Igrama će sudjelovati osam timova studenata i to sa: Sveučilišta u Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru, RIT Croatia, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tim međunarodnih studenata Erasmus+.

Sveučilišne jadranske igre održat će se na gradskom bazenu u Gružu 2. travnja 2017. Svečano otvaranje bit će u 18 i 30 sati, početak natjecanja planiran je u 19 sati, a proglašenje pobjednika u 21:45 sati.

Pozivamo sve stanovnike Dubrovnika na gradski bazen, jer će domaćem timu biti potrebna glasna podrška s tribina kako bi došli do pobjedničkog postolja!

Dobra vijest je da je ulaz – besplatan!

Studenti će se natjecati u sedam disciplina:

Veslo (natjecatelji se bore povući suparnički tim i dokazati svoju nadmoć); Mošarka (Košarka u moru? Zvuči čudno, ali i izvedivo, jer kada se elementima košarke doda plivanje i klizava prepreka u obliku Jadranskog otoka na koji se čim prije treba popeti kako bi se dohvatila lopta koju je potrebno ubaciti u koš, tada je samo jedno sigurno – smijeh i zabava su zagarantirani); Blago (dinamična potraga, a da bi došli do konačnog cilja potrebno je riješiti nekoliko segmenata čitave potrage. Glavni pokretači ove igre su brzina i vrijeme, a biti brži znači doći do blaga prije protivničkog tabora); Spašavanje turistkinje (turistkinje često zaborave kako i more zna biti nestašno, a morske struje nepredvidive, i baš u trenutku kada misle da im nema spasa, odnekud se pojave kršni domaći momci u svojoj maloj barci, spremni spasiti lijepe mlade dame); Morska alka (Zadatak morskog alkara je pokupiti alku, no u međuvremenu, alkar će se susresti s brojnim poteškoćama i nedaćama); Pršut (natjecatelji će učiniti sve kako bi se prvi popeli do pršuta i uživali u njegovom božanstvenom okusu); Leteći vaterpolo (Dodamo li vaterpolu atraktivne i zanimljive skokove i tri ženske članice koje će zaigrati ovu igru zajedno s jačim spolom, zabava je zajamčena! Naša atraktivna i kondicijski zahtjevna inačica vaterpola – leteći vaterpolo – zanimljiva je i publici i natjecateljima te je jedna od igara koju uistinu svi vole).

Popularni Članci