PREDSTAVLJENA KNJIGA O DOMU ZDRAVLJA 'Ovakva djela čuvaju ljude i događaje od zaborava' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JM
U hotelu Valamar Lacroma predstavljena je knjiga Dom zdravlja-okružni ured-Dubrovnik autora Stjepa Raguža.

Nazočne su, na samom početku predstavljanja pozdravili gradonačelnik MAto Franković. župan Nikola Dobroslavić te ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan.

Uz samog autora, knjigu su predstavili recenzenti Marko Margaritoni, sveučilišni profesor na Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Dubrovniku i voditelj Odjela plastične kirurgije Opće bolnice Dubrovnik, Vjekoslav Jerolimov, prorektor Sveučilišta u Zagrebu i dekan Stomatološkog odjela Sveučilišta u Zagrebu te Mišo Đuraš, kustos u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik.

Autor Stjepo Raguž, bivši dugogodišnji ravnatelj Doma zdravlja, istaknuo je kako su ga na pisanje ove knjige potaknuli brojni upiti sugrađana o samoj ustanovi. 'Sve do konca Drugog svjetskog rata današnji Dom zdravlja zvao se Okružni ured. Pretraživao sam arhive i brojne druge podatke i naišao na brojne dosad nepoznate činjenice, ali i imena doktora koji su liječili još mene kad sam bio dijete', kazao je Raguž.

Marko Margaritoni istaknuo je kako mu je bilo zadovoljstvo raditi recenziju ove vrijedne knjige, dok je Mišo Đuraš naglasio kako ovakva djela brojna imena i podatke štite od zaborava. Akademik Jerolimov naglasio je kako je uvjeren da će ova knjiga dobiti počasno mjesto među djelima ovakve tematike.

Ineč, Stjepu Ragužu ovo je drugo djelo, a prvu knjigu napisao je o Općoj bolnici Dubrovnik u razdoblju Domovinskog rata.

Popularni Članci