PRIJAVITE SE! Kreće Noć šišmiša na Lokrumu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
'Noć šišmiša na Lokrumu' održat će se 3. rujna, s početkom u 18.45. sati. Rezervat Lokrum poslao je poziv koji prenosimo u cijelosti. 

Pozivamo vas na obilježavanje Međunarodne noći šišmiša na otoku Lokrumu, posebnom rezervatu šumske vegetacije u subotu 3. rujna 2016.

Koliko vrsta šišmiša nastanjuje otok Lokrum? Ili Kako istraživači istražuju šišmiše? samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore u Noći šišmiša na Lokrumu.

Program je namijenjen svima, ali je posebno osmišljen i prilagođen za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Program 

- stručno izlaganje o šišmišima i istraživanjima na Lokrumu

- didaktičke igre i testovi znanja

- stručno vodstvo: slušanje i određivanje vrsta šišmiša pomoću ultrazvučnih tehnologija (bat detektor)

Molimo zainteresirane posjetitelje da prijave svoj dolazak na email: ozana@lokrum.hrili ostave podatke za kontakt u Lugarovoj kući na Lokrumu čim prije, a najkasnije do subote 03.rujna do 9.00 sati budući da je broj sudionika ograničen. Za sve sudionike prijavljene u navedenom roku Javna ustanova Rezervat Lokrum osigurava besplatan prijevoz brodom.

Napomena:

Polazak iz Gradske luke: subota 3. rujna u 18.45 h

Povratak s Lokruma: subota 3. rujna u 21.00 h

Mole se posjetitelji da budu prikladno terenski odjeveni, te da imaju baterijske svjetiljke. Djeca trebaju imati pratnju.

 

Istraživači  Hrvatskog biospeleološkog društva iz Zagreba provode projekt Obilježavanje Međunarodne noći šišmiša u posebnom rezervatu šumske vegetacije Lokrum i jačanje kapaciteta u zaštiti i očuvanju faune šišmiša dubrovačkog područja.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju rekognisciranje terena za faunu šišmiša, obilježavanje Noći šišmiša te jačanje kapaciteta djelatnika zaštite prirode – edukativni program o postupanju sa šišmišima.

Ovaj projekt odobren  je od strane Grada Dubrovnika u okviru Javnog poziva za predlaganje projekata/programa iz područja zaštite okoliša i prirode na prostoru Grada Dubrovnika za 2016. godinu.

Popularni Članci