PRVI PUT U OVOM DIJELU EUROPE Ne propustite koncert jedinstvenog Keziaha Jonesa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg izdanja Festivala Orsula, Keziah Jones održat će koncert 29. srpnja u Parku Orsula.

Keziah Jones, poznat po svom karakterističnom stilu tkz. “blufunku’’. mješavini bluesa, funka i soula koji je ustvari mješavina rodne Afrike, Londona i Pariza. 

Za Keziaha kažu da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod. Kao svoje uzore ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.

"Lose all time, love your mind, free your soul!" riječi su njegove pjesme “Free Your Soul”. Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke.

Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.

Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And Keys.

Atraktivna mješavina afrobita, soula, latino i rege muzike. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom i plesom. 

Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj . Kao talentirani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah JonesCheick Tidiane SeckFatoumata DiawaraDean Bowman i Cheikh Lo.

Ulaznice, za koncert Keziah Jonesa stoji 220 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.
Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima, Turističkoj agenciji Compass South
Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu
(Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim
stranicama:

http://orsula-festival.com/karte
https://www.entrio.hr/events?s=orsula

Popularni Članci