PRVI TEDX DUBROVNIK Ovo su izlagači koji će održati govor svog života

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TEDx Dubrovnik
Prvi TEDx Dubrovnik s temom Living Tomorrow, održat će se u Kazalištu Marina Držića 28. listopada od 13 do 19 sati i bavit će se vizijom budućnosti. 

U duhu ideja vrijednih širenja, TEDx je program lokalnih, samo-organiziranih događaja na kojima je cilj zbližiti ljude da bi dijelili iskustva u maniri TED-a.  Na TEDx eventu se kombiniraju snimke TED Talkova i nastupi govornika, kako bi se potaknula živa diskusija koja će povezati ljude.  

Ovi lokalni, samoorganizirani događaji nose oznaku TEDx, gdje X predstavlja neovisno organizirani event.TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, dok su svi TEDx događaji samostalno organizirani. 

TEDxDubrovnik počinje u 13 sati kada će se predstaviti prva grupa govornika, a svi posjetitelji koji ne stignu na prvi dio moći se ući na početak drugog dijela koji počinje u 15 sati ili na početku trećeg u 17 sati.

Danas vam predstavljamo biografije pet izlagača:

Davor Ljubimir (TEMA: Promišljanja budućnosti) - Nadilaziti ograničenja jednog svjetonazora, jednog posla, jednog zacrtanog puta, blagonaklono se susretati s nepoznanicama i nastojati ih obuhvatiti širim uvidima – to mu se oduvijek činilo vrijednim truda stoga se školovao, pa razmjenjivao misli s učenicima, studentima i kolegama, pa pisao o Kantu i Platonu, o Schelerovoj sociologiji znanja, o obrazovanju i znanosti, te s užitkom preveo par Nietzscheovih djela. I dalje intenzivno čita, progonjen mišlju da će umrijeti kao potpuna neznalica. Prije toga svakako bi želio zahvaliti svojoj su-govornici Dolores Brbori na nadahnutoj potpori.

Aleksandra Kolarić (TEMA: Što je za mene hrabrost?) - Rođena u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu školu i zatim Klasičnu gimnaziju. Diplomirala je povijest i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i magistrirala s temom iz političke povijesti. Na početku svoje karijere radila je kao znanstveni asistent i proučavala hrvatsku povijest, a zatim je 2000. godine postala glasnogovornica Vlade Ivice Račana. Nakon mandata u Vladi 2003. godine odlazi u privatni sektor i postaje regionalna direktorica korporativnih komunikacija i marketinga u konzultantsko-revizorskoj tvrtki Deloitte, gdje ostaje deset godina. Od 2013. godine je poduzetnica, vlasnica komunikacijske agencije Quadrans. Također je predsjednica strukovnog udruženja Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Tomica Šćavina (TEMA: Osjećaj kompatibilnosti i snaga 'kemije' u ljubavnim odnosima) - Psihologinja, književnica i kolumnistica. Autorica je osam knjiga, predaje psihologiju kreativnosti na veleučilištu Vern i vodi radionicu “S one strane pisanja” u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu. Vjeruje u humanost, kreativnost i snagu ideja.

Mihaela Lekić (TEMA: Kako postati besmrtan?) - Nije obična studentica strojarstva i brodogradnje. Jedna je od osnivačica udruge Dignitas koja okuplja mlade talente iz područja umjetnosti i tehničkih znanosti koji rade za javno dobro i pomoć drugima. Vodi Facebook stranicu „Humans of FSB“, radi kao izvršna asistentica Kristine Ercegović u „Zaokretu“ i još mnogo toga… Pokušat će odgovoriti na pitanje kako postati besmrtan!

Elizabeta Planinić (TEMA: Mojoj majci – kako sam vlastiti bolni gubitak majke prigrlila, zahvalila mu, i stavila u svrhu dobrog, da bi služio svim živućim ljudima) - Rođena je u Makedoniji, odrasla u multikulturnoj sredini, gdje je naučila četiri jezika, rano je odselila od kuće zbog školovanja, a prije 18 godina došla u Hrvatsku. Iako je medicinsko-ekonomske struke, život ju je naveo u turizam. Prije pet godina osnovala je dvije tvrtke: Putuj bolje – specijaliziranu agenciju za korporativna putovanja i prvi i jedinstveni servis za održavanje grobova koji pokriva cijelu Hrvatsku "Čuvar sjećanja". Izabrana je za Mikropoduzetnicu godine, a Čuvar sjećanja je 2016. godine izabran među prvih 20 projekata u svijetu na IFA, San Antonio Texas.

Popularni Članci