RASPRODANE ULAZNICE Koncert Boža Vreća u atriju Kneževa Dvora (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ulaznice za koncert Boža Vreća koji je na programu 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora su rasprodane. Ulaznice za stajaća mjesta bit će moguće kupiti na ulazu, uoči početka koncerta.

Božo Vrećo jedan je od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, a New York Times ga je opisao kao „čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše“. Na ovom koncertu u Dvoru, za kojim vlada veliki interes publike, Vrećo će uz tradicionalne sevdalinke isvesti i one autorske. Jedini je koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke. Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom Pandora. Uskoro izlazi i njegov peti album, Božo Vrećo- live in Paris, snimka live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara će uz pratnju Đela Jusića jr na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule nastupiti u srijedu, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30 sati.

Popularni Članci