SAN IVANJSKE NOĆI NA LOVRIJENCU Jedinstvena glumačka postava u jednoj od najpoznatijih Shakespearovih komedija (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Promo
San Ivanjske noći, jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija, u Hrvatskoj će ovog ljeta izvesti jedinstvena glumačka postava u kojoj su između ostalih Japanka, Indijka, Hrvat, Englezi i glumica afričkog porijekla. Četvrto izdanje Midsummer Scene Festivala održava se od 24. lipnja do 5. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

Glumački postav Sna Ivanjske noći doista je međunarodnog karaktera, a Midsummer Scene je i do sada služio kao kulturna poveznica Londona i Hrvatske. Hermiju će ove sezone igrati Susan Hingley, porijeklom iz Japana, a u Dubrovniku je nastupala na prošlogodišnjem izdanju festivala. «Doista sam uživala na Lovjerncu, osobito dok bih, tijekom zagijavanja pred predstavu, gledala pučinu i predivni zalazak sunca. Ja sam Britanska glumica, no moja je majka Japanka, a ja sam odrasla u Munchenu, u Njemačkoj. Uživam u međunarodnim projektima, osobito kada je riječ o Shakespeareovim dramama, budući da publika diljem svijeta dručkije reagira na njih!»

U ulozi Pucka pojavljuje se engleska glumica indijskog podrijetla Sheetal Kapoor, koja će ujedno biti i koreograf predstave. Okosnicu nadahnuća koreografije čini spor vilinske kraljice i kralja oko indijskog dječačića kojeg Oberon želi za sebe. Sheetal će, prema zamisli redateljice Helen Tennison, kojoj je ovo treći projekt na Lovrjencu, skrojiti koreografiju po uzoru na bollywoodske filmove.

Titaniju će zaigrati Kudzanayi Chiwawa, londonska glumica podrijetlom iz Zimbabvea. Kudzanayi, iskusna šekspirijanska glumica koja je igrala u Kroćenju goropadnice i Titu Androniku jako je uzbuđenja zbog svog nastupa na Lovrjencu.

Filip Krenus, hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu, jedan je od producenata Midsummer Scene Festivala, a nastupa u ulozi Vratila. «Svako izdanje Festivala poseban je glumačko-producentski izazov. Kao glumac posebno se veselim što ću opet zaigrati Vratila i to u posve novoj verziji predstave. A kao producent, siguran sam da će, baš kao naša dosad najveća uspješnica Na Tri kralja, s kojom smo nakon dubrovačke premijere proputovali svijet i pobrali sjajne kritike, San Ivanjske noći nasmijati ovogodišnju domaću i međunarodnu publiku. Kreativni tim ulaže doista srce i dušu u ovaj Festival i svake godine trudimo se podići razinu kvalitete!»

Shakespearova komedija San Ivanjske noći ujedno je i jedna od njegovih najljepših i najrazigranijih komedija. Radnja se odvija upravo u lipnju za vrijeme ljetnog solsticija, a obiluje zapetljanim ljubavnim odnosima i pogrešnim identitetima postavljajući vječno pitanje: „Što je ljubav?“

Pod redateljskom palicom Helen Tennison na Festivalu će zaigrati Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Matthew Maltby, Lainey Shaw, James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze te kompozitor Benedict Davies.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Popularni Članci