TALENTIRANI PIJANIST U DUBROVNIKU Glazbena poslastica Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačko glazbeno proljeće, ciklus koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će se održavati od 18. do 28. travnja, započet će nastupima jednog od najboljih mladih hrvatskih pijanista, Aljoše Jurinića.

Prvi koncert održat će se u večeras, 18. travnja u crkvi Male braće. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a mladog talentiranog pijanista publika će imati priliku čuti u Prokofjevljevom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 16. U drugom dijelu koncerta orkestar će izvesti Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Aljoša Jurinić svoj najveći uspjeh ostvario je 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi. Pobjednik je brojnih natjecanja, među ostalim triju pijanističkih natjecanja u Italiji: 3. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! Shura Cherkassky u Milanu,  4. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Luciano Luciani u Cosenzi i 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi 2014 godine. Aljoša je dobitnik i svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj.

Dubrovačka će publika imati priliku poslušati Aljošu Jurinića i na recitalu kojeg će održati dan poslije, u srijedu 19. travnja. Također u crkvi Male braće, pijanist će izvesti djela L. van Beethovena, F. Chopina, A. Dormana i F. Liszta.

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

Popularni Članci