OPASNOST U PROMETU Mama iz Trstenog: 'Netko se mora pobrinuti za našu djecu iako nije predizborno vrijeme'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitateljica
Ogorčena majka iz Trstenog javila se našoj redakciji s nizom problema koji muče djecu i stanovnike koji tamo žive.

"Kao što znate, Trsteno osim Arboretuma nema ništa pa tako ni najvažnije za selo, a to je pješački prijelaz. Posvuda se govori o sigurnosti u prometu, ali nitko ne brine za djecu iz Trstenog", navela je ogorčena majka dodavši kako se stanovnici zbog toga snalaze kako znaju.

"Uvijek u strahu i s grčem idemo u šetnje, vodimo djecu u vrtić, a osnovnoškolci su čekali školski bus s one strane puta s koje žive što nam je bila jedina olakotna okolnost, no sve do petka", piše majka iz Trstenog te navodi kako su djeca nakon škole kazala da od ponedjeljka više neće voziti školski bus već moraju ići s redovitom linijom koja kreće iz Brsečina.

Njezino mlađe dijete iz škole je došlo s natpisom u teci "U 7,45 ispod" što je majku dodatno zbunilo, ali i razljutilo jer nitko nije roditelje informirao, no na sreću ubrzo su shvatili o čemu je riječ. Naime, čak nisu bili informirani da taj autobus iz Brsečina prema novom rasporedu kreće u 8 sati.

Čitateljica

Tako je čitateljica ostala zgrožena jer nitko nije sazvao roditeljski sastanak da se jasno kaže o problemima i planiranim izmjenama, no posebno je zabrinuta zbog prometnice.

"Roditelji moraju pustiti djecu da idu magistralom, a nemaju nogostup i prelazit će preko puta, a još nemaju niti pješački. Što ako se nekom djetetu nešto dogodi? Tko će biti odgovoran?" pita se čitateljica i navodi kako bi se i škola trebala pobrinuti za ovaj problem svojih učenika. Prema njenim navodima taj dio magistrale jako je opasan.

"Nije predizborno vrijeme, ali netko se mora pobrinuti za našu djecu i nešto poduzeti jer ovo je jako opasno", poručila je zabrinuta čitateljica Dubrovačkog dnevnik iz Tresenog.

Popularni Članci