Ovo su ljudi koji će moći otjerati zaposlenike gradske uprave

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Državni službenici odgovaraju za povredu službene dužnosti ako povjerene poslove ne obavljaju savjesno, stručno i u predviđenim rokovima, ako se ne pridržavaju Ustava, zakona i drugih propisa ili pravila o ponašanju za vrijeme službe ili u vezi sa službom. Građani koji dulje od propisanog roka čekaju odgovor na molbu, dožive neugodnosti od nepristupačnih zaposlenika koji bi im trebali biti na usluzi ili se na drugi način osjete zakinutima za uslugu, ubuduće će se moći požaliti dubrovačkom službeničkom sudu.

Povrede službene dužnosti mogu biti lake i teške. O lakima odlučuje čelnik tijela, osim ako je posebnim zakonom za službenike pojedinih državnih tijela drukčije određeno. O teškim povredama službene dužnosti u prvom stupnju odlučuje službenički sud, a u drugom stupnju viši službenički sud, ako posebnim zakonom za službenike pojedinih državnih tijela nije drukčije određeno.
 
Odlukom o ustrojavanju službeničkih sudova i Višeg službeničkog suda, ustrojeni su službenički sudovi koji odlučuju o teškim povredama službene dužnosti državnih službenika u prvom stupnju, te Viši službenički sud u Zagrebu koji odlučuje u drugom stupnju.

 

U Službenički sud Grada Dubrovnika imenovani su:

1.   Dario Obradović, za predsjednika

2.   Maroje Kolendić, za člana

3.   Ljiljana Kosović, za člana

4.   Zlatko Uršić, za člana

5.   Branka Vukić, za člana

6.   Helena Galjer, za člana

7.   Miho Vukić, za člana.

Popularni Članci