PARTIJA IZABRALA Oleg Valjalo novi predsjednik dubrovačkog SDP-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik, Nikša Klečak
Oleg Valjalo iduće četiri godine vodit će dubrovački SDP.

Odlučilo je tako članstvo na unutarstranačkim izborima provedenim danas u sjedištu Gradskog ogranka u zgradi Pentagona.

Trenutni europarlamentarac, 43-godišnji diplomirani ekonomist navodno je imao podršku i predsjednika stranke Zorana Milanovića. Šuškalo se kako je upravo iz razloga što dubrovački SDP-ovci nisu podržali kandidaturu isključivo Olega Valjala raspuštena Gradska organizacija SDP-a. Nakon te odluke, stranku je napustila i dotadašnja predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti uz objašnjenje kako je stranka bacila starije i iskusnije članove u drugi plan te se fokusirala isključivo na one mlađe. Pretpostavlja se kako je tom izjavom pretendirala upravo na Valjala, dok je za Gojuna kazala kako je, bez obzira na određena neslaganja, uvijek znala na čemu je s njim. Nakon raspuštanja GO SDP-a, za pripreme izbora bio je zadužen Vedran Lendić, inače tajnik SDP-a za Dalmaciju koji je danas stigao u Dubrovnik kako bi pratio navedene unutarstranačke izbore.

Oleg Valjalo u SDP-u je od 2001. godine. Nepune dvije godine obnašao je ulogu gradskog vijećnika. Krajem 2011. godine imenovan je zamjenikom ministra turizma.

Zbog svojih obaveza u Europskom parlamentu Valjalo najmanje vremena provodi u Dubrovniku. Upravo zbog toga, a i činjenice da obiteljski život gradi u Zagrebu, mnogi su, uključujući i bivšu predsjednicu, odbjeglu Olgu Muratti držali kako nije dobar izbor za ovu funkciju, pogotovo u trenutku nakon što je Gradski odbor neslavno raspušten. Što se tiče aktivnosti unutar samog Europskog parlamenta, Valjalo se prvenstveno zalaže za smanjenje nezaposlenosti kod mladih i izgradnju Pelješkog mosta. Također je i prva osoba koja je Europskoj komisiji uputila konkretno pitanje vezano uz Pelješki most.

-'To što sam često izvan grada je zapravo velika prednost, a ne nedostatak,' kazao je Valjalo jutros za Dubrovački dnevnik smatrajući kako na takav način i uspostavljajući kontakte izvan samog grada može bolje i kvalitetnije pomoći i Dubrovniku, i dubrovačkom SDP-u. 'Predsjednik GO je samo prvi među jednakima, a stranka mora djelovati kao tim u kojem ćemo svi zajedno raditi na unaprjeđenju dubrovačkog SDP-a,' zaključio je Valjalo.

Također drži kako SDP treba raskinuti ugovor Dubrovačkog dogovora, no nije isključio sudjelovanje stranke i glasovanje SDP-ovih vijećnika u povoljnim točkama koje su prihvatljive za stranačku politiku.

Njegov protivnik na unutarstranačkim izborima, bivši potpredsjednik Gradske organizacije, Mladen Gojun nije dobio podršku članstva.

Petar Ipšić/Ivona Butjer

Popularni Članci