Policajci na 'godišnjem odmoru'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dubrovackidnevnik.hr/P.U.
U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova "Sigurna turistička sezona" na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ove sezone će biti raspoređena po dva policijska službenika iz Crne Gore, dva francuska policijska službenika i po jedan talijanski u ukupno tri termina, istaknuto je jutros na konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Na konferenciji su predstavljeni francuski policajci Nicolas Barraut i Daniel Blas te Philippe Quilici - zamjenik policijskog časnika za vezu Francuske Republike u RH, crnogorski policijski službenici Gordana Vukčević i Ivan Rovčanin, kao i talijanska policijska službenica Claudia Arzedi.


Projekt 'Sigurna turistička sezona' provodi se u Policijskim upravama na Jadranskoj obali već osmu godinu zaredom. Tijekom obavljanja poslova strani policajci neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a dužni su se pridržavati pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.


U sklopu ovog projekta, kao i prethodne godine, dogovorena je razmjena hrvatskih i crnogorskih policajaca, i to na način da tijekom srpnja i kolovoza hrvatski policajci rade s crnogorskim kolegama u Budvi i Herceg Novom.
 

Popularni Članci