DUBROVAČKI POLITOLOG O PRVOJ GODINI AKTUALNE VLADE: 'Ne smije se opravdavati neprovođenje reformi!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
U emisiji HRT-a "Otvoreno" u srijedu navečer se raspravljalo o prvoj odrađenoj godini Vlade Andreja Plenkovića. Osim pitanja o tome je li Hrvatska napredovala ili nazadovala i jesu li se provele neke reforme, razgovaralo se i o krizi Agrokora.

U emisiji su gostovali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić (HDZ), potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, saborski zastupnik Tomislav Panenić (Most), saborski zastupnik Milorad Batinić(HNS) i politički analitičar i pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku Pero Maldini.

Pero Maldini komentirao je tko je bio najbolji, a tko najlošiji ministar u Vladi. On je rekao da to ovisi o kriterijima koje primjenujemo.

- Uz ogradu, ako procjenujemo ono što je napravljeno, ministar Zdravko Marić čini se kao najbolji i najsposobniji jer je njegova porezna reforma dobro zamišljena i provedena. Najlošija ministrica bila bi Nada Murganić, ne samo zbog promašenog nacrta Obiteljskog zakona, nego i demografije. No, vrlo je nezahvalno govoriti o tome. Na primjer, na Marića se lijepi i što se ne bi trebalo zbog prozivki iz oporbe, a onda se opet dio toga možda pokaže točnim. No, u mnogim resorima ništa se još nije pomaknulo s mjesta.

Na pitanje što misli o ministru branitelja Medvedu i njegovoj "tihoj diplomaciji" s pločom u Jasenovcu, Maldini je rekao da je on jedan od tih tihih ljudi koje se možda i toliko ne vidi, ali koji odrađuju svoj posao.

Profesor Maldini je na kraju Vladi dao ocjenu "3" i dodao da više ne bi trebalo biti opravdanja za neprovođenje reformi, piše Jutarnji.

Popularni Članci