Dujmović: Imamo plan kako stambeno zbrinuti 300 dubrovačkih obitelji, mladi moraju ostati u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović održao je konferenciju za novinare u Novoj Mokošici kod zgrada Hrvatskih ratnih vojnih invalida. Tema konferencije bio je stambeni program HNS-a.

'Sve ovo što smo ovih dana svi zajedno obećali, od prometnih rješenja do pročistača ili doma umirovljenika nije važno koliko i stambeni program, jer sve to ne znači ništa ako ne uspijemo zadržati mlade obitelji u Dubrovniku. No, dok naši protukandidati pričaju kako treba napraviti studije, organizirati okrugle, četvrtaste ili stolove nekih drugih oblika o važnim temama, mi razgovaramo konkretno, kako to riješiti,' rekao je Dujmović te u kratkim crtama pojasnio plan HNS-a za sljedeće četiri godine i kako u tom razdoblju stambeno zbrinuti 300 obitelji. 

'Iza nas je na ovoj lokaciji predviđena izgradnja zgrade za hrvatske ratne vojne invalide, ukupno 110 stanova. Tu će živjeti branitelji koji su trenutno korisnici 60 gradskih stanova. Za tu zgradu imamo građevinsku dozvolu, osiguran je novac i u proračun kojega su srušili imali smo planirano 10 milijuna kuna za prometnicu i subvencije za stanove, odnosno 100 tisuća kuna po stanu. Nažalost proračun je srušen, no kad se donese potpisat će se ugovor i krećemo u izgradnju,' pojasnio je Dujmović naglasivši kako će se 60 gradskih stanova koji će se tada osloboditi odmah omogućiti mladim dubrovačkim obiteljima. 

'Mi radimo i djelujemo odmah. Nakon toga ćemo krenuti s pripremom građevinskih dozvola za druge lokacije te kupovinu lokacije na Pobrežju, što je također bilo predviđeno u proračunu i Gradsko vijeće je donijelo odluku o kupnji, ali su nakon toga srušili proračun pa nije bilo moguće to platiti. Odmah ćemo i ovu lokaciju namijeniti za POS stanove,' rekao je Dujmović.  

U HNS-u imaju plan i još jednu Vrtlarova zgradu u Solitudu namijeniti za liječnike, kojih kronične nedostaje u Dubrovniku, u interesu cijele županije i razvoja bolnice. 

'Svima nam je bitno da imamo kvalitetne liječnike u Dubrovniku. Njima, koji bi ostali tu raditi, ali nemaju riješeno stambeno pitanje, također će se omogućiti povoljna kupnja. Bitno nam je vratiti mlade koje su napustili Dubrovnik jer zbog atraktivnosti Grada nisu mogli kupiti ni zemljišta, niti stanove, po cijenama koje se danas kreću od 2500 do 4000 eura po kvadratu. Prosječnom čovjeku nemoguće je to dostići. Kroz model koji je odmah primjenjiv u naredne četiri godine zbrinut ćemo 300 dubrovačkih obitelji,' zaključio je Dujmović. 

Popularni Članci