DUJMOVIĆ O BUDUĆIM PROJEKTIMA 'Meni su građani na prvom mjestu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Prvog radnog dana kao novi gradonačelnik Dubrovnika počet ću raditi na onome što sam u kampanji i obećao. Najvažniju mjeru, ukidanje stope prireza na plaće, u svojim kućnim budžetima osjetit će svi naši zaposleni građani kroz izravno povećanje osobnih primanja. Prosječan iznos prireza na godišnjoj razini dostatan je da jednoj dubrovačkoj obitelji osigura besplatan parking za dva automobila na javnim površinama i dva pokaza za djecu.

Pokretanje procedure za ukidanje njegovo ukidanje od 1. siječnja 2018. godine bit će moj prvi potez, a odmah po donošenju proračuna za 2017. godinu osigurat ću smanjenje cijene mjesečne parkirne karte sa 60 na 30 kuna mjesečno ili 1 kunu dnevno, kao i smanjenje cijene učeničkog i studentskog pokaza na 30 kuna.

Sukladno obećanjima, povećat ćemo mjesečnu naknadu s 200 na 300 kuna umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1800 kuna. U proračun ću uvrstiti i sredstva za besplatan vrtić za drugo dijete u obitelji te povećanje dara za novorođeno dijete za iznos od 1.000 do 1.500 kuna, odnosno za 5.000 kuna za demografski ugrožena područja, onako kako je i određeno našim programom.

Za razliku od gospodina Frankovića, meni su građani na prvom mjestu. Čudim se stoga mome protukandidatu koji je u svom jučerašnjem obraćanju javnosti nakon prvog kruga izbora dobro poznatom „copy-paste“ metodom opet najavio projekte koje je srušio. Pa je tako rekao da će najprije početi graditi Dom umirovljenika u Gružu, isti onaj čiju je izgradnju zaustavio rušenjem proračuna u prosincu 2016. godine.

I tu je osnovna razlika između njega i mene. Nudim nove projekte i mjere, a on najprije ruši pa onda priča da će graditi to što je srušio. Mato Franković jedino brine za stranačku stegu i dodvoravanje svojim šefovima u Zagrebu iako su mu kroz dosadašnju kampanju uskratili i minimum potpore.

S poštovanjem,

Valentin Dujmović

Popularni Članci