DUJMOVIĆ O KOALICIJI HDZ-HNS: 'Odnos mene i Andra Vlahušića nije narušen, ovaj potez HNS-a je iznimno hrabar'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik županijske organizacije HNS-a Dubrovačko neretvanske županije Valentin Dujmović održao je konferenciju za medije povodom jučerašnje odluke Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke o koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Podršku HDZ-u dalo 78 članova Središnjeg odbora, među kojima i Dujmović.

Dujmović je na samom početku konferencije kazao da nije siguran je li ikom bilo teže donijeti odluku od njega. 'Uvijek sam govorio da stranke nisu bitne, već da su bitni ljudi. Tko će, ako neće HNS zakopati sjekire i napraviti prvi korak u hrvatskoj povijesti koaliranja liberala i demokrata. To je sasvim normalno u ostatku demokratskog svijeta. Ja nisam vojnik. Građani nas nisu birali da ratujemo jedni protiv drugih', kazao je predsjednik Županijske organizacije HNS-a.

Valentin Dujmović najavio je da će Hrvatska narodna stranka biti korektiv u Vladi te kako će se pokrenuti reforma školstva, kao i novi projekti u korist građana, poput legalizacije nezakonito izgrađenih objekata koju je HNS započeo. 'Ja se nadam da će iz ovog hrabrog poteza HNS-a proizaći nešto kvalitetno i dobri rezultati za državu te da će napokon postati normalno da se napravi koalicija lijevog centra i demokršćana ili socijaldemokrata. To mora biti normalno da bi moglo nastaviti funkcionirati kao država. Ne smijemo se gledati preko nišana samo zato što smo pripadnici različitih stranaka. Stranke su samo slova, HNS, HDZ, što god. Te stranke ionako nisu bitne, bitni su ljudi', naglasio je Dujmović te istaknuo kako je HNS uvijek bio ispred svog vremena.

Dodao je i kako bi bilo neodgovorno ići na izbore treći put u dvije godine. 'To nije naš novac, ni Plenkovićev, ni Vrdoljakov, ni Bernardićev. To je vaš novac. Nemamo pravo treći put ići na izbore u samo dvije godine. Smatram i da će ova odluka pridonijeti smanjenju radikalizacije u zemlji i to ćete uskoro i vidjeti', zaključio je Dujmović.

Na novinarski upit o njegovom odnosu s Androm Vlahušićem, Dujmović je odgovorio kako su telefonski razgovarali i jutros te kako je normalno da se ljudi razilaze u mišljenjima, ali kako se nada da će se za tri godine na izborima pokazati kako je u pravu bio on, a ne Vlahušić.

Popularni Članci