DUSTRA O DJELATNICIMA JAVNIH PODUZEĆA 'Oni su nevidljivi junaci naše svakodnevnice!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Dubrovačka stranka uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Utrka je krenula. Spremaju se programi, govori i 'manervi' koji će najbolje privući pažnju javnosti i još jednom im pokušati 'prodati priču'.  Znate kako kažu 'Obećanje ludom radovanje!'.

Iako se ni mi nismo još uvijek službeno predstavili ono što želimo je prije svega skrenuti pozornost na jednu od točaka iz našeg programa kako bi vam dali do znanja u kojem smjeru DUSTRA planira voditi svoju kampanju. Riječ je o povećanju plaća djelatnika gradskih poduzeća, mi ih volimo zvati nevidljivi junaci naše svakodnevnice.

Naime, svake se godine posjetitelji Dubrovnika dive ljepoti grada, urednosti ulica i ljubaznosti djelatnika gradskih poduzeća. Blistav obraz grada omogućuju ljudi koji vrijedno rade iza kulisa, a na čijim zaslugama političari skupljaju svoje poene, dok ih rijetki pitaju kako im je i je li im teško. Ako se pitate koji su to radnici, to su djelatnici Vrtlara, Čistoće, Libertasa, Sanitata, Vodovoda i vatrogasci.

Osobno sam se uvjerio o kakvim se to poslovima zaista radi. Nekoliko sam puta izašao na teren sa djelatnicima Čistoće i Vrtlara te sam se upravo iz tog razloga i odlučio za ovu mjeru u izbornom programu. Jedno je donositi odluke iz kancelarijske fotelje, a nešto sasvim drugo je provesti radni dan na kamionu Čistoće ili sa lopatom u ruci.

Stoga, mi u Dubrovačkoj stranci smatramo da najmanje što najbogatiji grad može učiniti odmah po formiranju gradskog vijeća i uspostavljanju političke stabilnosti je krenuti sa usklađivanjem plaća za one koji to itekako zaslužuju. Za razliku od mnogih političkih obećanja gdje se morate pitati kome će se uzeti da se drugdje prelije, kod ovog prijedloga nema nikakvih zakidanja jer ta poduzeća dobro posluju, rezultati su im pozitivni i njihova ulaganja su vidljiva svima.

Da te službe ne funkcioniraju ispravno, tada bismo bili svjesni njihovog nedostatka, ovako, jedva ih primjećujemo, no svjesni smo: osmijeh na njihovom licu stavlja osmijeh na naša lica, a i na lica stotina tisuća turista koji nas godišnje posjećuju i rado nam se vraćaju i želimo im dati do znanja da je njihova marljivost zabilježena i založit ćemo se da bude i nagrađena – zaslužili su!

Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž

Popularni Članci