DUSTRA POZIVA MLADE 'Izađite na izbore i pometite pod lijevima i desnima!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovačka stranka uputila je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Kako nam se približava dan izbora, tako se proporcionalno povećava razina destrukcije među kandidatima. Koliko god nam se činilo da će nas ludilo s državnog nivoa zaobići, nije trebalo dugo da košmar pokuca i na dubrovačku adresu, poput epidemije koja je zahvatila cijelu Hrvatsku, sada se spustila do krajnjeg juga i sije nemir. Repertoar je isti kao prije 40 godina i mada je izlizan i izobličen, ponovno je uspješan u podjeljivanju države na lijeve i desne, prave i krive, ustaše i partizane, lopove i diplomce…

Nije ni čudo da su nas čak i sirijske izbjeglice prekrižile na svom putu do sigurnih europskih odredišta. Umjesto da se svađamo oko realizacije projekata koji će donijeti boljitak stanovnicima, ideologija je još jednom prevladala do te mjere da se broje krvna zrnca, a napaćeni narod je u zapećku tih prepucavanja. Na žalost sviju nas, ne postoji jednostavan način kako takve aktere eliminirati sa scene, s obzirom na uhljebničko-povratne usluge u vidu glasova po principu „ruka ruku mije“ pa se slabom izlaznošću birača takvi uvijek iznova ustoličuju. Narod kao da je zaboravio koliku moć drži u svojim rukama, da jednim potezom penkala određuje uzlet ili pad političara. Ravnodušnost je zavladala među građanima, čak i beznađe, smatra se da se ništa ne može učiniti u vezi vlastite situacije i zato se na dan izbora stoji doma. Znate li tko ne stoji doma na izborni dan? Uhljebi, jer moraju vratiti usluge svojim „sponzorima“! Potrebna je velika izlaznost svih birača s pravom glasa, a posebno mladih snaga, da se dokine takva izopačena tradicija. Mladi nisu glupi, ne može im se ništa zamjeriti, kada su vidjeli da im nismo ostavili razloga da se bore, skupili su svoje stvari i pošli preko granice – sada su biračko tijelo nekih drugih država, a oni koji su ostali, moraju biti kreativni oko nalaženja razloga za ustajanjem iz kreveta svaki dan. Radi vlastite budućnosti, pozivamo mlade da izađu na izbore i pometu pod i lijevima i desnima, jer preko 20 godina kolektivno slušamo lijepa obećanja koja su najprije tražila opravdanja u velikoj poratnoj šteti koja nas je kočila, a kada se ta izlika istrošila, tada je svjetska kriza usporila naše gospodarstvo do te mjere da su se sve države izvukle iz te „krize“ u kratkom roku, a Hrvatska je bila, citiramo, „u banani“ još dugo, dugo vremena. Budući radnici koji tek izlaze na tržište rada će imati mirovine dostatne za preživljavanje 10 dana u mjesecu, doduše, i trenutne plaće su im takve. Poštovani mladi, pozivamo vas da dokinete tradiciju ostajanja kod kuće na dan kada se vaš glas sluša, odaberite budućnost, želimo da ostanete građani Hrvatske i Dubrovnika, a ne da ste primorani seliti u Irsku ili Njemačku!

Jedino zajedno možemo graditi budućnost, ne dajte da vas zavaraju ideologijom! Ne nasjedajte na priče da ste nebitni, ipak se radi o narednim godinama i desetljećima koja nam predstoje u našoj državi, u našem gradu. DUSTRA okuplja velik broj mladih članova koji će se zasigurno boriti za poboljšanje uvjeta života svih stanovnika, no ne možemo sami, trebamo vas da na dan izbora pokažete svoju istinsku snagu i glasujete za opciju koja ne radi ni na čiji daljinski upravljač! DUSTRA se nepokolebljivo zalaže za boljitak svih stanovnika i shvaća da bez mladih nema niti napretka! Ako nas mladi napuste, kome ćemo ostaviti ovaj divan grad i prelijepu Hrvatsku?

Popularni Članci