DUSTRA PRIJE DRUGIH Željko Raguž krenuo s predizbornom promidžbom (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AČ/PortalOko
U Dubrovniku su se već pojavili prvi plakati što je označilo početak neslužbene kampanje za lokalne izbore u svibnju.

Kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž prvi je krenuo s komuniciranjem s javnošću u obliku plakata na javnim površinama tako da je preduhitrio svoje političke konkurente. Je li sve u skladu sa zakonom provjerili smo s članom zagovaračkog tima GONG-a Draganom Zelićem koji u GONG-u prati izborne procese i zakonodavstvo, što je jedna od osnovnih aktivnosti te organizacije.

- Izborna predkampanja i promidžba nisu regulirane zakonom i stranke se mogu reklamirati na plakatima osim u elektroničkim medijima dok ne krene službena izborna promidžba. Postavljanje plakata uređuju jedinice lokalne samouprave, grad ili općina, komunalnim redom - kazao je Dragan Zelić za Portal Oko dodavši kako je važno da političke stranke i kandidati troškove prikažu u financijskom izvještaju bez obzira na to što plakatiranje za vrijeme predkampanje nije dio službene kampanje.

- Sve je u skladu sa zakonom, mogli smo se oglašavati bilo kad, na plakatu piše moje ime i prezime te izborni slogan 'Dustra voli Dubrovnik' - komentirao je Raguž koji je svoj prvi oglas postavio na digitalni jumbo plakat. Inače, dok je bio zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalne poslove, Raguž se posebno brinuo o uvođenju reda i modernizaciji kada je riječ o plakatiranju javnih površina. Tako je bivši zamjenik gradonačelnika i sadašnji kandidat za gradonačelnika upravo ovim potezom objave plakata na digitalnoj jumbo platformi dokazao kako je njegova briga za javne površine bila vjerodostojna.

Nešto više o svom izbornom programu Željko Raguž je komentirao za Portal Oko, dok su detalji poznati na internetskoj stranici Dubrovačke stranke.

- Spremamo se za izbore i vodit ćemo afirmativnu kampanju. Putem plakata, letaka i društvenih mreža nećemo vrijeđati nikoga već to ostavljamo drugima koji imaju vremena za to. Naša kampanja prvenstveno će biti usmjerena na građane i Grad Dubrovnik jer mi smo jedina prava lokalna stranka koja ne ovisi o nikome - rekao je čelnik Dubrovačke stranke i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž čiji su kandidati za zamjenike Rikard Rossetti i Ivana Šepak.

Govoreći o detaljima Raguž je naglasio kako je Dubrovačka stranka već krenula komunicirati program s građanima.

- Naš program temelji se na viziji o povećanju plaće djelatnicima u gradskim poduzećima i odgajateljicama u vrtićima, nakon toga radit ćemo na povećanju dodatka na mirovine, a planiramo i izgradnju POS-ovih stanova - kazao je Željko Raguž dodavši kako jedna od mjera u programu Dubrovačke stranke su beskamatni krediti za privatne iznajmljivače koji će biti slični studentskim kreditima.

- Hoteli dižu kategorizaciju i poboljšavaju kvalitetu pa smatramo da dubrovačke obitelji koje se bave iznajmljivanjem smještaja ne smiju kaskati tako da ćemo omogućiti svima, koji to žele, povoljan način adaptacije i opremanja apartmana - zaključio je kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž, piše Portal Oko.

Popularni Članci