Europarlamentarac ORaH-a Davor Škrlec boravio u Dubrovniku, sastao se i sa stranačkim kolegama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik ORaH-a Davor Škrlec boravio je u Gradu dva dana gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji SDEWES na panelu „Can politics help scientific community to increase research and innovation potential of the regions?“

„Građani trebaju biti aktivno uključeni u strateške procese donošenja odluka u svom gradu i regiji. Središnja vlast treba stvoriti samo okvir i definirati ciljeve na nacionalnoj razini, a gradovi i regije kao pokretači razvoja u EU trebaju sukladno svojim potencijalima napraviti strategije održivog razvoja. Takav pristup daje pozitivan odgovor na postavljeno pitanje panela.  Onda se ne bi događali slučajevi poput HE Ombla, termoelektrane na ugljen u Pločama ili golfa na Srđu. Hoće li sljedeća izvršna vlast bez obzira obojimo li je crveno ili plavo, imati snage da provede reforme i regionalizaciju Hrvatske? Osobno u to ne vjerujem, što znači da će Hrvatska stagnirati i ostati nerazvijena članica EU.“ – zaključio je Škrlec.

Boravak u Gradu iskoristio je i za radni sastanak s rukovodstvom Gradske organizacije ORaH-a u Dubrovniku, potpredsjednicom Nikolinom Visković Kadijević i tajnikom GO Igorom Jurišićem. Glavna tema sastanka je naravno bila priprema za predstojeće izbore za zastupnike u hrvatskom Saboru, ali i mogućnosti otvaranja ureda zastupnika u Europskom parlamentu u Dubrovniku.

Popularni Članci