FRANKOVIĆ NA RADNOM SASTANKU S predstavnicima dubrovačkog turističkog sektora razgovaralo se o brojnim problemima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na inicijativu kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića, danas je održan radni sastanak s predstavnicima dubrovačkog turističkog sektora.

Uz spomenute sastanku su nazočili i ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli, župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik za turizam Frano Matušić, kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, zamjenik župana Davorko Obuljen, predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž i predstavnica DDS-a Terezina Orlić sa suradnicima.

Razgovaralo se o brojnim problemima koje je nužno riješiti kako bi Dubrovnik postigao još višu razinu kvalitete turističke ponude. Predstavnici gospodarskog sektora istaknuli su veliko zadovoljstvo formiranom stabilnom većinom u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika koja je jamac za realizaciju rješenja gorućih problema što ih svakodnevno opterećuju.

Ovom prilikom, ministar turizma Cappelli istaknuo je kako je jasno da će grad Dubrovnik po prvi put imati gradonačelnika iz sektora turizma koji će jasno znati sagledati te riješiti nagomilane dugogodišnje probleme.

Također, iznijeseni su problemi, ideje ali i očekivanja hotelijera, turističkih agencija, ugostitelja i vodiča, odnosno svih bitnih dionika u pružanju turističkih usluga, a koji su ovom prigodom izrazili spremnost za suradnju s budućom Gradskom upravom.

Ministar Cappelli kazao je kako je zadovoljan turističkim rezultatima u prvom dijelu godine, spomenuvši novosti vezane za poticanje uvođenja cjelogodišnjih avio linija, izrade novih zakona o pružanju usluga u turizmu, izmjenama boravišnih pristojbi i turističkih zajednica, a sve s ciljem poboljšanja turističke usluge.

Popularni Članci