FRANKOVIĆ SE PITA, IPŠIĆ ODGOVARA Evo gdje je 'nestalo' 20 milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Organiziranje 'Večere od Kandelore' pokrenulo je politička prepucavanja.

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za pripremu i provedbu obilježavanja Dana Grada Dubrovnik gradonačelnik Andro Vlahušić je odbio 'Večeru od Kandelore' rekavši kako nema smisla da se troši pola milijuna kuna na večeru, a ne grade se braniteljski stanovi, te su zbog rušenja proračuna brojne ustanove i subjekti limitirani u poslovanju.

Reakcija Predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mata Frankovića na Vlahušićevu odbijenicu je bilo pitanje gdje je tehnički gradonačelnik potrošio 20 milijuna kuna u 19 dana, dodavši da će se na ovu Večeru potrošiti puno manje od pola milijuna kuna.

Nakon ovoga se oglasio i glasnogovornik Grada Dubrovnika Petar Ipšić kojem je pročelnica Upravnog odjela za financije Anita Burić potvrdila da Grad Dubrovnik danas na računu ima 18 milijuna kuna.

'Što se tiče sredstava iz prošle godine, Grad je podmirio 99 posto računa iz 2016. godine, od kojih dio uvijek pristiže početkom iduće godine, dijelom i zbog toga što je posljednji rebalans usvojen tek u studenom, među njima i izdašne troškove - poput 1,7 milijuna kuna za Studentski dom, 1,7 milijuna kuna za najam prostora Dubrovačkih knjižnica (odluka Gradskog vijeća), 2,3 milijuna kuna za uređenje Mokošice, te za veliki broj projektne dokumentacije ugovorene u 2016. godini za projekte koji se zbog rušenja proračuna nažalost neće moći realizirati u 2017. godini, poput škole na Montovjerni. Dakle, radi se o posve normalnom funkcioniranju Grada. Nitko nije potrošio suficit jer će se suficit znati tek 1.ožujka, nakon što se sukladno zakonu podnese završni financijski obračun za 2016. godinu', poručio je Ipšić.

Popularni Članci