Franković se susreo s predstavnicima Crvenog križa Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković i kandidatkinja za zamjenicu Jelka Tepšić danas su se susreli sa predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik koji 2018. slavi 140. godinu djelovanja.

Djelatnici društva su ovom prigodom izrazili veliko zadovoljstvo dolaskom gospodina Frankovića, budući da je ovo prvi put kako je, kazali su, da kandidat za gradonačelnika ili gradonačelnik dolazi razgovarati i čuti probleme s kojima se susreću u svom radu.

Uz djelatnosti prve pomoći, dobrovoljnog darivanja krvi, rada s mladima, socijalnom djelatnošću Gradsko društvo Crvenog križa bavi se i spašavanjem života na vodi. Na sastanku se razgovaralo o spasiocima na dubrovačkim plažama, a koje su ljeti zbog velikog broja turista prenapučene i na kojima je nužno postaviti licencirane spasioce. Nažalost, do sada su pokrivene samo dvije plaže te je potrebno je poraditi na tome da svako kupalište na području Grada dobije spasioca.

Franković je naglasio kako je potrebno do usvajanja proračuna napraviti kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan ulaganja i poboljšanja uvjeta. Također, istaknuo je kako će se po preuzimanju odgovornosti za Grad pokušati ispoštovati broj spasioca na dubrovačkim plažama već ovo ljeto te da će se poštivati zakon prema kojem će Društvu biti dodijeljena sredstva u iznosu od  1.180.000,00 kuna, a i putnički kombi potreban za rad Crvenog križa bit će uvršten u ovogodišnji proračun.

Popularni Članci