HNS PLANIRA POBJEDE Vrdoljaku je Dubrovnik jedan od najvažnijih gradova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Hrvatska narodna stranka i njezin predsjednik Ivan Vrdoljak pokreću izbornu nacionalnu pretkampanju u kojoj se planiraju fokusirati na pobjede u pet velikih gradova, a to su Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Čakovec i Rijeka.

Kako stoji u napisu objavljenom u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista, intenziviranje kampanje mjesec dana prije prvog kruga lokalnih izbora, nije ništa neobično, međutim, znakovita je odluka prema kojoj su u HNS-u odlučili kako među birače neće ići zajedno sa SDP-ovim kandidatima, već samostalno, i to usprkos činjenici kako u približno 70 posto županija i važnih gradova ove dvije stranke nastupaju zajedno.

'Izborni cilj je dokazati kako je na lokalnoj razini HNS treća najjača stranka u Hrvatskoj. puno toga nam ide u prilog-na dvama posljednjim izborima naši kandidati su osvojili 100, a onda 140 tisuća preferencijalnih glasova. Mobilizirali smo 40 tisuća naših članova i sada slijedi nacionalna pretkampanja koja će trajati do 1. svibnja. Zatim dolazi završni dio kampanje, ali ni tada se ne predviđaju zajednički nastupi Vrdoljaka i Bernardića, osim, možda u Zagrebu', rekao je za Jutarnji jedan član predsjedništva HNS-a.

Štoviše, od pet spomenutih sredina, HNS-ovi kandidati suprotsavit će se SDP-ovim u Dubrovniku, Rijeci i Čakovcu. U Osijeku je zajednički kandidat Ivica vrkić, a u Zagrebu Anka Mrak Taritaš koju su iz SDP-a podržali isključivo jer nisu imali svog kandidata koji bi uspio ući u drugi izborni krug. S druge strane, za SDP su Rijeka i čakovec strateški važni gradovi, ali Vrdoljak je odlučio suprotstaviti svoje kandidate tamošnjim gradonačelnicima Vojku Obersnelu i Stjepanu Kovaču.

'Ovo je dobra odluka, a to dokazuje podatak kako je u svega mjesec dana podrška Željku Bukši, našem kandidatu za gradonačelnika Rijeke, skočila s jedan na šest posto. Što se tiče Čakovca, ondje naš župan Matija Posavec sigurno zna zbog čega idemo s Ljerkom Cividini kao protukandidatkinjom Stjepanu Kovaču', za Jutarnji je ispričala osoba iz najbližeg kruga Ivana Vrdoljaka.

Popularni Članci