JADRAN BARAČ KRITIZIRAO ULAGANJA U GOLF: 'Bilo bi bolje da se bavimo važnijim projektima koji su od interesa građana!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradski odbor SDP-a Dubrovnik uputio je priopćenje oko golfa na Srđu koje prenosimo u cijelosti. 

U svezi s investicijom Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ i koncesijom na tvrđavi Imperijal možemo izraziti zabrinutost radi načina dosadašnjeg postupanja u izdavanju potrebnih dozvola za građenje, postupcima donošenja prostorno-planskih dokumenata kao i ponašanja investitora, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u svezi obveza nastalih sukladno Ugovoru o koncesiji iz 2009. godine.

Smatramo da je trošak komunalnog opremanja građevinskih parcela, koje je u svrhu ishođenja odgovarajućih dozvola od strane investitora sukladno zakonskim odredbama obvezan izvršiti Grad Dubrovnik, u ovom trenutku preveliko financijsko i upravljačko opterećenje s obzirom da imamo važnije prioritete u rješavanju komunalno – stambenih problema od interesa građana. Mišljenja smo kako je trenutna obvezna investicija u ovom obliku nepotrebna i štetna za građane grada Dubrovnika.

Pokretanje arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) protiv Republike Hrvatske koji je pokrenula tvrtka Razvoj golf smatramo štetnim pritiskom na tijela RH koja su nadležna u rješavanju potrebnih akata za gradnju.

Ističemo kako su svi investitori i projekti dobrodošli uz uvjet da su ispoštovane zakonom propisane procedure i obveze te, najbitnije, uvažavajući društveno-socijalni i gospodarski prosperitet građana Grada Dubrovnika.

Detaljnije očitovanje u svezi sa navedenim projektom izdati ćemo kada dobijemo sve potrebne informacije od nadležnih službi Grada Dubrovnika.

S poštovanjem,     

Predsjednik GO SDP Dubrovnik

Jadran Barač 

Popularni Članci