VLAHUŠIĆ O IZBORIMA: Dujmović je kao Macron, a SDP i HDZ su mi nanijeli nepravdu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Bivši gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik dubrovačke podružnice HNS-a Andro Vlahušić na svom Facebook profilu objavio je osvrt na predsjedničke izbore u Francuskoj, a dotaknuo se i političkog stanja u Dubrovniku pred nadolazeće lokalne izbore.

'Gledam danas rezultate izbora u prvom krugu za francuskog predsjednika. Dvije velike stranke sa svojim kandidatima nisu uspjele ući u drugi krug, jer niti su ponudile ideje za bolju Francusku, nisu ništa predložili što bi francuski narod mogao prihvatiti. Vjeruju samo starim političkim strukturama, koje više ne postoje. Moja potpuna potpora ide Emmanuellu Macronu, koji nudi europsku Francusku. Godinama surađujem s vodećim francuskim političarima, razvili smo fantastičnu suradnju sa Rueil Malmaisonom i mojim dragim prijateljima Patrickom Ollierom i Michèle Alliot-Marie.
Isto tako promatram naše lokalne prilike i kako prolaze dvije „velike“ stranke. HDZ je u cijelosti ukrao ili prepisao bez dozvole autora moj program i slogan kampanje. SDP pak govori da grad nije vodio u proteklih osam godina Andro Vlahušić, nego su ga vodile političke stranke koalicije.
Moram priznati da me oba pristupa, i HDZ-a i SDP-a, čine tužnim.
HDZ jer je dva puta srušio proračun i zabranio mi kandidiranje, kako bi bez straha od moje kandidature mogli ukrasti moje projekte i projekte moga tima ljudi. A SDP, ako misle da gradove vode političke stranke a ne gradonačelnici, neka pogledaju grad Split, u kome je na vlasti bila ista koalicija SDP-HNS i neka analiziraju njihove rezultate. Rezultata nigdje, a potpora SDP-ovom gradonačelniku u anketama iznosi 2%, slovima 2 posto, dok su po svim istraživanjima javnoga mijenja građani Dubrovnika meni davali dovoljno potpore da pobijedim već u prvom krugu izbora ili oko 50 %.
I zato mislim da gospodin Dujmović ima šanse, kao Emmanuel Macron, postati gradonačelnik Dubrovnika, ma što o tome mislile stranke, koje sebe vole zvati Velikima', napisao je Vlahušić.

Popularni Članci